Persoonlijke verhalen

Valerie: ‘Ik smeekte hem om voor mij te kiezen. We waren net getrouwd!’

Hun huwelijksdag was prachtig, precies zoals Valerie (32) het zich had voorgesteld. Maar vier maanden na die mooie dag biechtte haar man op dat hij verliefd was op een ander. “Onze trouwkaart hing nog op het prikbord…”

'Ik droomde van zo’n sprookjeshuwelijk met een prachtige witte jurk'

Valerie: “Als kind liep ik al met een hoeslaken om mijn hoofd geknoopt naar een denkbeeldig altaar, zoals zo veel meisjes doen. Mijn beste vriendin trouwde op vrij jonge leeftijd, ze was 25. Ik was als ceremoniemeester en getuige heel nauw bij het proces betrokken en daardoor vormde zich in mijn hoofd nog meer een beeld hoe ik het wilde, mocht ik de ware tegenkomen. Ik wilde het niet te groots vieren, maar alleen met mijn beste vrienden en naaste familie. Mijn jurk zou strapless en nauwsluitend worden, met een kanten sleep. Ik wist zelfs al hoe de taart eruit moest komen te zien. En de accentkleur voor het feest zou roze worden. Nu alleen de man nog…” 

'We geloofden toch in elkaar? Nou, wat kon er dan misgaan?'

Echte flirt
“Ik kwam Otto tegen in de kroeg en ik was meteen in love. Dat heb ik niet zo snel, maar deze man trok meteen mijn aandacht. Otto is niet zo heel groot, breed of superknap, maar het was zijn lach waar ik voor viel. Hij heeft een prachtige mond en ondeugende ogen. Hij was een echte flirt, ontdekte ik al snel, want ik hoefde niet veel moeite te doen om met hem in contact te komen. Even zijn kant op kijken was genoeg, in no time stond hij naast me en raakten we in een leuk gesprek verwikkeld. Hij stelde de juiste vragen, was oprecht geïnteresseerd. Ik weet nog dat ik een paar uur later met mijn vriendin de kroeg verliet en dacht: heb ik dit echt allemaal aan een onbekende man verteld? Zo wist hij inmiddels dat ik als kind heel ernstig ziek ben geweest, wat mijn ouders voor de kost deden, dat ik twee broers heb met wie ik al mijn hele leven alles deel en dat je me wakker kunt maken voor een kop thee met gesmolten marshmallows. Mijn vriendin had door wat er aan de hand was. ‘Je bent verliefd, hè?’ vroeg ze. Ik verklaarde haar voor gek. Verliefd? Na twee uur praten? Echt niet! Maar wat was ik blij dat we nummers hadden uitgewisseld en dat hij had beloofd dat hij wat van zich zou laten horen. Nog diezelfde avond appte hij. Ik was helemaal in de wolken. Nog geen drie maanden later woonden we samen en een half jaar na die eerste ontmoeting viel het woord ‘trouwen’ voor het eerst. Uit mijn mond, ja. Ik wond er geen doekjes om dat ik uiteindelijk dat droomhuwelijk wilde. Hij reageerde niet direct zoals ik had gehoopt. Ik bespeurde wat terughoudendheid. Zijn ouders zijn gescheiden. ‘Ik geloof niet zo in het huwelijk’, zei hij nog. Daar lachten we vervolgens samen om. We geloofden toch in elkaar? Nou, wat kon er dan misgaan?”

Lees het hele verhaal van Valerie in Vriendin 10 en praat mee op het forum

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Instagram