Persoonlijke verhalen

Twijfel? Met deze truc weet je of je naar de kapper moet of niet

Elke vrouw heeft er last van. Altijd maar die twijfel of je je haar moet knippen of niet. Je bent van mening dat je al een lange tijd met datzelfde kapsel loopt en je bent er stiekem wel een beetje klaar mee. Maar dan komt weer die angst, stel je voor dat het je niet staat?

En daar hebben wij dankzij haarguru John Frieda een antwoord op. Hij creëerde namelijk het kapperstrucje, waardoor je weet of een bob, lob of een korte coupe je staat. Je hebt niet meer nodig dan een potlood en een meetlat.

– Leg het potlood horizontaal onder je kin.
– Plaats de meetlat vervolgens verticaal onder je oor.
– Meet nu het stukje tussen de potloodpunt en jouw oor. 

Tada: Is het stukje dat je meet minder dan 5,5 cm, dan past kort haar prima bij jouw gezicht. Laat je niet meer tegenhouden en maak die kappersafspraak! Is de afstand langer dan 5,5 cm, is een knipbeurt prima, maar ga niet voor een compleet andere look. Je kunt het beter bij de wat langere lokken houden.

Deze illustratie helpt je bij het uitvoeren van de truc. Want geef toe, iedereen is benieuwd of een korte coupe staat, toch!? Belangrijk, in de illustratie gaat het om inches, dit staat gelijk aan 5,5 cm. Houd de 5,5 cm aan, anders klopt de uitslag niet. Veel plezier!

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram