Persoonlijke verhalen

Tv-tip: 5 uur live met Hannelore Zwitserlood

Ze is bekend als nieuwslezeres op de radio, maar maakt nu de overstap naar televisie. Presentatrice Hannelore Zwitserlood (42) is de sidekick in het nieuwe RTL4- programma 5 uur live.

Hoe was de overstap van radio naar televisie?
“De overeenkomsten zijn groter dan de verschillen. Ik doe eigenlijk hetzelfde bij de televisie als op Radio 538, alleen dan nu voor de camera in plaats van achter een microfoon. Toen ik gevraagd werd, wilde ik in eerste instantie niet weg bij de Coen en Sander show. Ik zat immers al acht jaar bij Radio 538. Maar na een screentest begon het toch wel te kriebelen. Af en toe moet je jezelf een beetje opschudden en een andere richting inslaan. Ze zeggen altijd dat je beter spijt kunt krijgen van de dingen die je wel hebt gedaan, dan van wat je niet gedaan hebt. En ik blijk het verrassend leuk te vinden.”

Wat zijn jouw taken bij 5 uur live?
“Ik praat de kijkers bij over de belangrijkste of opvallendste gebeurtenissen van de dag. Soms ga ik in gesprek met specialisten over bepaalde items of doe ik mee aan bijzondere onderzoeken. En alles bespreek ik op mijn eigen manier. Tussendoor blijf ik ook nog aan tafel zitten voor feiten, cijfers of wat extra duiding tijdens het programma. Ik vind het ontzettend spannend, maar het is wel gezonde spanning. Ik denk dat als je die niet meer hebt, je ander werk moet gaan zoeken. Het moet wel een uitdaging blijven. Dat klinkt lekker cliché, maar zo is het wel.” 

5 uur live is elke dag te zien om 17.00 uur bij RTL 4. 

Reageer op dit artikel

Instagram