Persoonlijke verhalen

Straatvraag – Weet jij al op welke partij je gaat stemmen?

Politiek, de laatste dagen lijkt het nieuws nergens anders meer over te gaan. Vriendin ging de straat en vroeg een aantal vrouwen om hun mening, maar wat vind jij?

In Vriendin geven Nelleke, Hanneke en Yanna antwoord. Weet jij al op welke partij je gaat stemmen tijdens de verkiezingen op 12 september? Vul de poll in en geef je mening!

 

Nelleke (40): “Jarenlang wist ik al ver van te voren waar ik op ging stemmen. Dit jaar ben ik erg aan het twijfelen, omdat er zo veel verschillende programma’s zijn. Ik moet mij er nog wat meer in verdiepen voordat ik mijn keuze maak, maar dat komt zeker goed!”

Hanneke (37): “Ik stem CDA. De christendemocratische gedachten vind ik erg goed. Ik ben het eens met het idee dat niet alleen de overheid voor de mensen moet zorgen. We moeten er samen iets van maken en voor elkaar zorgen.”

Yanna (58): “Ik stem dit jaar op GroenLinks, op Jolande Sap. Ik vind haar sterk overkomen. GroenLinks gaat voor een duurzame economie en dat vind ik erg belangrijk. Ik hoop dat zij Nederland uit de recessie kan halen.”

Reageer op dit artikel

Weet jij al op welke partij je gaat stemmen tijdens de verkiezingen op 12 september?

Ja, namelijk...

pvv

Ja, namelijk...

sp

Anoniem

Ja, namelijk...

SP

Ja, namelijk...

ChristenUnie

Ja, namelijk...

pvda

Ik ga niet naar de stembus

Veel beloven, weinig geven, doet alle gekken, in vreugde leven:(

Ja, namelijk...

PVV

Ja, namelijk...

PVV! :inlove: 😀

Ja, namelijk...

pvv

Ja, namelijk...

Twijfel was er eventueel voor de vvd maar die heeft voor mij de plank volledig mis geslagen afgelopen zondag. En de aow leeftijd in 2030 naar 69 jaar en 9 maanden. Kortom gewoon 70 jaar vind ik echt te ver gaan.

Over Europa gesproken. Wat mij betreft gaan we daaruit. Samen sterk lukt naar mijn mening niet op deze manier. Er blijven altijd een aantal sterker dan andere.En nu zien we het ook, als de een gaat moeten de sterke grotendeels alles oplossen. Er was niets mis met de gulden. Een sterke munt, met een sterk land die goed is in handel. Het lijkt mij beter als iedereen verantwoordelijk is voor zichzelf en mochten er problemen komen kun je altijd helpen als land zijnde maar dan kun je zelf de grens bepalen. Het land zelf bepaald de regels en niet Brussel.

Daarnaast vind ik het een goed punt van de pvv om de belasting juist te verlagen. Veel gezinnen hebben het al moeilijk zat. Daar ga je niet meer geld uithalen om de btw te verhogen. Door het te verlagen, worden alle kosten minder en zal iedereen bereid zijn om er weer meer op uit te gaan en geld uit te geven. Wat goed is voor de koopkracht en dus voor de economische groei.

Mocht alles weer gaan lopen is de kans ook groter dat er meer personeel nodig is en dus meer werkgelegenheid komt.

Verder ben ik ook voor bezuinigingen bij de overheid. En met de overheid bedoel ik de hoge ambtenaren en hun salarissen. Net als die van het koningshuis en dergelijke. Kinderbijslag maar ook de hypotheekrente zou inkomensafhankelijk moeten zijn.

Ook moet er meer kijk komen op fraude plegers. Rijken die de belasting veel ontduiken en veel mensen met een uitkering die fraude plegen omdat ze wel deels of geheel kunnen werken.

Er zijn veel mensen die de pvv juist goed vinden maar ook vele die er totaal niets van moeten. Echter ben ik van mening dat de pvv nog geen echte kans heeft gehad, zeker Wilders al premier nog niet. Dus daar kunnen mensen nog niet over oordelen. Ook vind ik dat het hier nog niet helemaal democratisch werkt. Er zijn vele mensen die toch nog op de pvv stemmen. Andere partijen werken tegen omdat ze niet willen samenwerken? Volgens mij denken die partijen dan niet aan een groot deel van de bevolking dat blijkbaar toch zijn stem geeft aan de pvv. Wat mij betreft moeten de 2/3 grootste partijen verplicht samenwerken. Dat is blijkbaar wat het volk wil en dat is democratie.

Mijn mening + onderbouwing 😉

Ja, namelijk...

SP

Ja, namelijk...

SP

Instagram