Placeholder

Stefanie: Lammetjesdag

Stefanie heeft het druk als moeder. Ze werkt en houdt het huishouden bij. Ze vraagt zich af of ze tekort schiet als partner.

Stefanie heeft het druk als moeder. Ze werkt en houdt het huishouden bij. Ze vraagt zich af of ze tekort schiet als partner.

Doe ik Dirk tekort? Het moederschap slurpt me zo op. Dat gaat vanzelf. Naast het overweldigende moederschap, heb ik ook nog mijn werk en het huishouden. Na een gevulde dag ben ik te moe om nog van alles te ondernemen en er fris en fruitig bij te zitten. Dirk laat me gelukkig in mijn waarde. Ik twijfel nooit aan hem. Misschien is dat zo vanzelfsprekend geworden, dat ik hem te weinig toon hoezeer ik hem waardeer.

Maar nu zijn we er even tussenuit. Voor zijn verjaardag weliswaar, maar toch bedoeld om Dirk te verwennen. Adriana is mee, want zij durft nog niet nachtje zonder ons te slapen (kan ik tijdens ons uitje toch nog moederen).

Als we ’s avonds in het Drentse hotel aankomen, nemen we een duik in het zwembad. Terug op de hotelkamer slaapt Adriana al gauw. Dirk en ik volgen snel, de meegebrachte wijn en nootjes ten spijt. Zelfs tijdens ons uitje zijn we moe.

We hebben ‘lazy days’ bijgeboekt, zodat we tot 13.00 uur gebruik mogen maken van de hotelkamer. Het ontbijt is heerlijk en het zonnetje schijnt. We gaan nog een keer zwemmen en we lunchen op het terras van het hotel. Ik kijk naar een musje, dat een stukje brood van de grond pikt. Adriana bladert in het tijdschrift ‘De Dierenvilla’. Dirk leest de krant. Voor hem staat een kop cappuccino.

‘Heb je het naar je zin?’ vraag ik aan Dirk. Hij knijpt met zijn ogen tegen het zonlicht en glimlacht tevreden. Ik doe Dirk niet tekort. Het is goed zo. Meer hebben we samen niet nodig. We checken uit en rijden naar het bos, waar we nog even de rust willen opzoeken.

‘Ik zag een bordje met een lammetje erop!’ roept Adriana blij. Het blijkt ‘Lammetjesdag’ te zijn.
‘Laten we daar naartoe gaan,’ zeg ik. Een rustig bezoekje aan het bos wordt het niet. Het wemelt van de kinderen op de locatie waar Lammetjesdag plaatsvindt. Ondanks de drukte weet Adriana een zwart, krullend knuffellammetje te bemachtigen. Dirk maakt een foto en loopt wat rond.

Zo eindigt het verjaardagsfeest voor Dirks 50e verjaardag op Lammetjesdag. Tja… Volgens mij wil Dirk ook niets liever dan er voor ons zijn en zijn dochtertje verwennen. Als hij daarvoor naar een Lammetjesdag moet, dan doet hij dat graag.


Stefanie (43) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 6 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!