Placeholder

Stefanie: Faiths nieuwe leven begint vorm te krijgen

Voorzichtig durf ik het te denken: ‘Volgens mij gaat het best goed met Faith op haar nieuwe plekje.’ Ze woont nu twee maanden in een appartementje, met begeleiding van een stichting die mensen met een beperking ondersteunt.

Voorzichtig durf ik het te denken: ‘Volgens mij gaat het best goed met Faith op haar nieuwe plekje.’
Ze woont nu twee maanden in een appartementje, met begeleiding van een stichting die mensen met een beperking ondersteunt.

Thuis was Faith niet meer te houden. Zo gauw mogelijk wilde ze op zichzelf wonen. Ze zag al haar vriendinnen uitvliegen en voelde zich vergeten. Eindelijk kreeg ze een woninkje toegewezen. Vanaf toen begon de stress, want wanneer zou ze nou eens de sleutel krijgen?

Gelukkig brak al gauw het moment van de sleuteloverdracht aan, maar we moesten nog door de verhuizing heen. Dat tegenslagen daarbij horen, moest Faith nog ervaren. Slecht dekkende verf, een verkeerd geleverde vloer en beschadigde stoelen waren moeilijk te verkroppen voor onze dochter. Uiteindelijk heeft Dirk het allemaal opgelost en is het een prachtig ingerichte woning geworden. Faith was dan ook erg tevreden met het eindresultaat.

'Faith heeft doorgezet. Ik merk dat ze kalmer wordt. Ze straalt weer vaker, net als voorheen'

 

Hoewel ze goede begeleiding krijgt, was het voor Faith een enorme verandering om vanuit een groot gezin en een logeerhuis naar een eigen, eenpersoonshuishouding te gaan. Misschien hebben we heel even getwijfeld of het wel geschikt zou zijn voor Faith, zo helemaal alleen in een appartement. Faith belde en appte ons vaak. Soms zat ze er helemaal doorheen. Naast het nieuwe woonplekje, gingen al haar andere beslommeringen en onzekerheden ook gewoon door.

Faith heeft doorgezet. Ik merk dat ze kalmer wordt. Ze straalt weer vaker, net als voorheen. Als we bij haar komen, ziet het er netjes uit. Alleen de tafel ligt bezaaid met knutselspulletjes, wat erop wijst dat ze lekker bezig is. We praten gezellig met Faith en krijgen een koekje uit een mooi, kitscherig schaaltje. Adriana speelt met Faiths Babushka verzameling.

Er hangt een goede sfeer in Faiths woning en ze lijkt er te aarden. Af en toe voelt ze zich nog ellendig en heeft ze last van stemmingswisselingen, maar Faith zou Faith niet zijn als die er niet meer waren.

Van de week kwam Faith onverwachts een kopje koffie drinken en kletste met ons over eten koken en schoonmaken. Ik zag een twinkeling in Faiths ogen en ze was weer helemaal aanwezig. Heerlijk om die wervelwind weer eens door ons huis te voelen gaan. 


Stefanie (43) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 5 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!