Persoonlijke verhalen

Speciaal voor Vaderdag: Robert ten Brink en zijn dochters

Hij is alweer 13 jaar columnist van Vriendin en staat alom bekend als Dr. Love. Maar bovenal is Robert ten Brink vader (en opa). Hoe heeft hij het tot nu toe gedaan? We vroegen het aan zijn dochters. En Robert beantwoordt ook nog wat brandende vragen van onze lezeressen.

 

 

Wat voor gekke dingen maak je mee in zo’n huis vol dochters? Hebben ze je bijvoorbeeld weleens opgemaakt?
Robert: “Nee hoor, dat hebben ze nooit met mij gedaan. Ze hebben weleens vol afgrijzen naast me gezeten bij de schmink in de studio, waar ze zagen hoe ik mascara op kreeg. Dat vonden ze al meer dan genoeg, volgens mij. Gekke periodes in huis waren wel altijd als mijn dochters met z’n allen tegelijk op dieet waren. Dat gaf altijd een enorm gedoe met punten en weegschalen. Of dan moest ons voedsel weer gezonder. Er zat voor mij niets anders op dan gewoon maar mee te doen, want verder was er niets in huis. Maar ik zou ook niet durven, hoor, om dan een grote chocoladepunt naar binnen te werken, want dan zijn ze heel streng voor me. Gelukkig waren die diëten altijd bevliegingen. Iets anders is dat mijn dochters altijd dol waren op elkaars spullen. Als de een dan naar school ging, merkte de ander bijvoorbeeld dat zij een trui van iemand anders droeg. Die werd krijsend bij de deur weer over het hoofd getrokken. Echt van dat vrouwengedoe. Ik leerde al heel snel dat ik me als man daar maar afzijdig van moest houden. Want als ik me erin mengde, was het eind van het liedje dat ik het had gedaan.”

Lees het hele interview met Robert en zijn dochters in Vriendin 24.

Reageer op dit artikel

Wat zou jij aan de dochters van Robert willen vragen?

Mijn vraag aan zijn dochters luidt:

Vinden jullie ook dat jullie vader juist zo zichzelf is ,zo komt hij over dan op mij als ik elke week zijn colum leest ..

Instagram