Blog

Stefanie: ‘Daar zijn ze weer: de schurende bovenbenen’

Voor het einde van de week, op het moment dat jij deze blog leest, is verkoeling beloofd. Nu kunnen wij op ons vakantieadres weinig meer doen dan verkoeling zoeken bij het zwembad.

Beschermd met een laag zonnebrandcrème slenteren we op onze slippers naar het parkbad. Onze bungalow staat amper honderd meter van het zwembad. Normaal gesproken loop ik nooit zo schaars gekleed over straat. De gêne die ik voel, onderdruk ik, want het is vakantie. Ik wil genieten en wil vooral dat Dirk en Adriana het fijn hebben. Dus, zonder gezeur over mijn lijf, loop ik achter mijn dochtertje aan, die ondertussen is gaan rennen.

Aangename bijkomstigheid 
Misschien voel ik het extra goed door het plakkende zweet en de grote hoeveelheid zonnebrandcrème, maar het is een feit dat mijn benen weer tegen elkaar aan komen als ik loop. Toen ik ziek was en steeds meer afviel, merkte ik dat er bij mijn bovenbenen een openingetje ontstond als ik mijn benen tegen elkaar aan hield. Het was geen pretje om ziek te zijn, maar mijn uitgedunde bovenbenen vond ik stiekem wel een aangename bijkomstigheid.

Een gezonder gewicht
Verder bracht het afvallen mij niet veel goeds. Ik was zwak en Dirk maakte zich zorgen. Ik viel dan ook bijna twintig kilo af. Ik geloofde dat ik beter zou worden en slank zou blijven. Beter werd ik gelukkig, maar daarmee kwam mijn gewicht ook terug. Er zijn drie kilo’s weggebleven. De overige zeventien vergezellen mij nu weer.

‘Misschien past dun zijn niet bij mij en maken mijn ronde buik, billen en bovenbenen mij tot Stefanie’

De oude Stefanie is terug
Dirk vindt het fijn. Hij heeft zijn oude Stefanie terug. Ik zie er nu weer een stuk gezonder uit. Dat vind ik zelf ook wel. Ik heb, volgens de BMI berekening, geen overgewicht, maar vind mijn buik iets te dik en vind het vervelend dat mijn bovenbenen tegen elkaar aan schuren als ik loop.

Mooi zoals je bent
Supermooi vind ik mezelf niet, maar toen ik dun was, was ik ook niet mooi. Slank is dus niet per definitie mooi. Al zijn er veel mooie, slanke mensen, maar er zijn ook veel mooie, volle mensen. Misschien past dun zijn niet bij mij en maken mijn ronde buik, billen en bovenbenen mij tot Stefanie. Voor mijn omgeving zie ik er tenminste weer vertrouwd uit.

Ik bereid mij voor op het koude water. Nu ik mij geneer voor mijn schurende benen en bollende buikje en ik op de rand van het zwembad sta, is er nog maar één middeltje tegen de schaamte: BOMMETJE!

OVER STEFANIE

Stefanie (44) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 7 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 20 jaar!

Reageer op dit artikel

Instagram