Persoonlijke verhalen

Rectificatie Vriendin 44

Oops, er is iets niet helemaal goed gegaan in Vriendin 44. De laatste regel van het artikel over de massagetherapie van Nienke (blz. 74-77) is weggevallen. We vinden dit ontzettend vervelend en bieden bij deze dan ook onze welgemeende excuses aan. Daarbij willen we je graag de mogelijkheid geven het artikel af te lezen. Daarom bij deze de hele laatste alinea voor jou online.

Droom uitgekomen
“De massages en Astrid zijn sinds vijf jaar niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik laat me om de paar weken masseren. Als ik langer dan een maand niet ga, word ik stijf en verergert de pijn. Dat betekent dat ik levenslang therapie moet volgen en daar ook tijd en geld voor moet vrijmaken. Maar ik heb het ervoor over en gun het mezelf ook, en gelukkig wordt een deel vergoed. Inmiddels geeft Astrid mij ook acupunctuur om het littekenweefsel rond mijn enkel soepeler te maken, waardoor die pijn daar afneemt. Twee jaar geleden had ik nog negentig procent van de dag pijn in mijn enkel, na de eerste acupunctuurbehandeling was dat twintig procent, en nu heb ik bijna nooit meer pijn.

Door de behandelingen weet ik dat ik niet met pijn hoef te leven, al werd dat tegen mij gezegd. Mijn leven is ook veranderd door praktische veranderingen: we zijn verhuisd naar een gelijkvloerse benedenwoning zonder drempels. Het toilet is goed toegankelijk en ik heb een bad: door warm water ontspant mijn lichaam.

Mijn droom was ooit een eigen bedrijf, en die is uitgekomen. Naast mijn parttime baan als chef-kok heb ik namelijk een kookboek geschreven en heb ik InEten opgezet, een cateringbedrijf. In koken heb ik mijn creativiteit hervonden en door massagetherapie heb ik mezelf teruggevonden, mijn lichaam leren kennen en ben ik positiever geworden. Twee dagen in de week plan ik helemaal niks, dat zijn Nienke-dagen en dan probeer ik te rusten. Maar ik ben er trots op dat ik al zover ben gekomen.”

Reageer op dit artikel

Instagram