Persoonlijke verhalen

Presentatrice Quinty Trustfull omarmt het ouder worden

Ouder worden een probleem, voor een tv-persoonlijkheid? Integendeel, vindt Koffietijd-presentatrice Quinty Trustfull (46). En die rimpels, die horen er gewoon bij: “Ik ben blij dat ik ouder mág worden.”

Jullie woonden net een paar maanden in Londen, jij vloog elke week op en neer voor je werk bij Koffietijd. En dat avontuur is nu al weer afgelopen. Wat een veranderingen in korte tijd!
“Ja, het is een toestand met voetbal! Ach, ik ben daar makkelijk in, je weet dat het in de voetbalwereld zo over kan zijn, je leert relativeren. Ons huis in Nederland is onze basis, dat hebben we gewoon aangehouden. Ik was de afgelopen maanden van maandag tot en met woensdag in Nederland en op woensdagavond vloog ik naar Londen om bij Orlando te kunnen zijn. Thuis zijn, bij mijn katten: niks maakt me gelukkiger. De kinderen zijn het huis uit, onze dochter Moïse woont in Amsterdam en onze zoon Kayne studeert in Californië. Hij tennist. Ik zei laatst tegen Orlando dat we ouder worden, ons leven verandert. De kinderen zijn uitgevlogen en wij gaan daardoor een andere levensfase in. En vooralsnog is dat in Nederland.” 

Je bent je carrière begonnen als model. Wilde je dat altijd al worden?
“Nee, ik wilde als klein kind wél altijd al entertainen, daar hield ik van. Als er een verjaardag was of iemand ging trouwen, was ik de eerste die aanbood een dansje te doen. Op mijn achtste ben ik begonnen met modellenwerk en dat was gewoon toeval. Het kwam eigenlijk door de hond van de buren. Die was gevraagd voor op een pak hondenbrokken – en daar hadden ze een meisje bij nodig. De buurvrouw zei: ‘Ik vraag mijn buurmeisje wel.’ Zo rolde ik erin. Je had toentertijd blonde modellen en weinig modellen met bruin haar zoals ik, dus ik had veel werk. Elke
 

'Dan zat ik een jaar in Japan, of woonde ik in Barcelona.'
 

woensdagmiddag had ik een klus na school. En dat ging op de middelbare school zo door. Ik had dus niet direct die ambitie om model te worden, maar ik vond het leuk en kon veel reizen. Dan zat ik een jaar in Japan, of woonde ik in Barcelona. Ik ben een keer blijven zitten omdat ik dat jaar alleen maar had gereisd als model, maar dat was goed.”

Dan verdiende je op jonge leeftijd best veel geld.
“Vergeleken met vriendinnen wel, maar zij noemden mij altijd Dagobert Duck. Ik ben namelijk erg van het sparen, ik ben opgegroeid met het principe dat er nooit meer uit kan dan erin komt. En dat als je honderd gulden verdient, je er vijftig opzij moet zetten voor de belasting. Ik kom uit een ondernemersgezin, zo ben ik opgevoed en onze kinderen doen dat ook. En ik heb altijd geld gespaard zodat ik later meubels voor mijn huis kon kopen. Ik was niet gierig, maar wel geldbewust.” 

Lees het hele interview in Vriendin 43

Reageer op dit artikel

Instagram