Petra: ‘En dan is die lange zomer zomaar verdwenen’

De zomer is ineens voorbij en ik heb het niet in de gaten gehad. Niemand heeft me gewaarschuwd en nu baal ik. Ik had nog zoveel plannen!

De zomer is ineens voorbij en ik heb het niet in de gaten gehad. Niemand heeft me gewaarschuwd en nu baal ik. Ik had nog zoveel plannen!

Slome gemoedstoestand
Omdat deze zomer zo heerlijk lang was heb ik veel plannen vooruitgeschoven. Ik wilde bootje varen, fietstochtje maken, heel veel BBQ feestjes geven met oude en nieuwe buurtjes, vrienden, familie. Maar nu is het te laat, de zomer is voorbij, deze zomer was te lang. In slechte zomers pluk ik de mooie dagen en organiseer ik meteen van alles. Maar deze zomer was zo lang en zo mooi dat ik in een slome gemoedstoestand kwam en alles vooruitschoof. De weersvoorspellingen bleven goed dus ik schoof alles door naar later. Want later kon het ook nog. Nou niet dus, nu is er regen, kou en wind. Het is te laat.

Nog niet klaar met de zomer
Dat klinkt heel neerslachtig en zo voel ik me ook een beetje. Ik heb nog geen zin in de herfst, omdat ik de zomer niet goed heb afgerond. Ik ben nog niet klaar met die zomer en wil het vasthouden. Die herfst is te plotseling en ik weiger nog de kachel aan te doen. Ik loop nog steeds in mijn zomerkleren en op teenslippertjes. Eigenlijk kan dat niet meer want met blote tenen tegen dichte kastanjes schoppen is niet fijn. Ook een witte broek in de regen is geen succes. Dus geef ik me maar over aan de herfst. Máár volgende zomer ga ik wel het anders doen, dan plan ik alles van te voren in en stel niets meer uit.

Van uitstel komt afstel
Uitstellen is nooit goed want daar komt afstel van. En een zomer kan zomaar voorbij zijn, maar het leven ook. Uiteraard kan je het einde van de zomer niet vergelijken met een einde van het leven maar je kunt wel concluderen dat je niets moet uitstellen. Pluk de dag en maak er een feest van! Twee clichés, maar wel waar. Helaas kun je sommige dagen niet vieren, die moet je accepteren en overleven. Iedereen doet dat op zijn eigen manier en niets is goed of fout. Persoonlijk vind ik het verhaal van een ex collega heel mooi. In een nare periode in haar leven ging ze naar een feestwinkel, kocht daar de mooiste slingers en versierde daarmee haar hele huis. Figuurlijk voelde ze het niet, dus nam ze het letterlijk; Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Gerda
  Zo blijf je leren! Nu ook nog DOEN! ?
  Beantwoorden
 • Christel
  Christel
  Leuk om reacties te ontvangen van gezellige vrouwen om mee op stap te gaan! Groetjes van Christien /Santpoort
  Beantwoorden
 • Christel
  Christel
  Dag Gerda, Mag ik van je weten waar je woont? Ik in Santpoort. Mensen tussen 50 en 65 zoek ik. Groet van Christien .57 jaar.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen