Placeholder

Monique Smit: van ‘zusje van’ tot carrièrevrouw

‘Voor mijn dertigste wil ik graag moeder worden’

‘Voor mijn dertigste wil ik graag moeder worden’

Ineens zie en hoor je haar overal. Monique Smit (23) is lekker bezig, als zangeres én als presentatrice van meerdere tv-programma’s. En dan is ze ook nog gelukkig in de liefde, ondanks een moeilijke tijd: “Wij komen er elke keer weer sterker uit.”

In Mijn vader is de beste! voeren vaders opdrachten uit, aangemoedigd door hun kinderen. Hoe is jouw relatie met je eigen vader?
“Heel goed. Mijn broer Jan en zus Jenny zeiden vroeger al dat ik mijn vaders poepie was. Ik was natuurlijk de jongste en neigde inderdaad altijd naar mijn vader, veel meer dan naar mijn moeder. Als er wat fout ging, was zij écht een moeder die liet blijken dat wat ik had gedaan niet goed was. Dat kon mijn vader ook wel, maar later zat hij dan stiekem naast mijn bed om me te troosten. Nu woon ik al drie jaar op mezelf, maar ik kom nog steeds een paar keer in de week bij mijn ouders, en minstens één keer per week eten mijn vriend Jeff en ik daar. Op zondag doen we dat trouwens met de hele familie; dan komen ook Jenny en Jan met hun kinderen. Als we kunnen, want Jan, Jenny en ik hebben drukke levens. Daaruit blijkt trouwens wel dat de verhalen over ruzies tussen Jan en mijn ouders onzin zijn, anders zou dat niet gebeuren. We zijn inmiddels allemaal volwassen, we hóeven niet meer thuis te komen, dat willen we zelf.”

Lees het hele interview met Monique in Vriendin 4.