Persoonlijke verhalen

‘Mijn moeder krijgt een 10 omdat…’

Speciaal voor moederdag vroegen we jullie: waarom verdient jouw moeder een tien? Daar kwamen prachtige reacties op.

‘… ze zo lief en zorgzaam is’

Celeste (21): “Mijn moeder verdient een tien voor geduld, omdat ze altijd vol aandacht luistert naar mijn verhalen als ik thuiskom na een week studeren in Amsterdam. Ze verdient een tien voor inzet, omdat ze elke donderdagavond van Rotterdam naar Amsterdam rijdt om samen met mij te eten in mijn studentenkamer. Zo gezellig! Ook verdient ze een tien voor zorgzaamheid, omdat ze me bijna elke maandagochtend iets extra’s toestopt, zoals een flesje versgeperste jus d’orange of een zak chocolaatjes. Maar bovenal krijgt mijn moeder van mij een tien, omdat ze altijd overal voor in is. Zelfs als ik op Koningsdag voor dag en dauw de rommelmarkt op wil, gaat zij met me mee.”

‘… ze een supersterke vrouw is’

Monique (44): “Bijna zeventig, twee keer weduwe en toch nog altijd een supersterke, inspirerende vrouw: mijn moeder krijgt van mij een tienplus! Toen mijn moeder 38 was, verongelukte mijn vader. In de bloei van je leven en opeens ben je weduwe en blijf je achter met twee kinderen van dertien en vijftien jaar oud… Onvoorstelbaar verdrietig, maar ze wist zich staande te houden en mijn broer en ik zijn niks tekortgekomen. Ze was onze rots. Gelukkig vond ze opnieuw de liefde en werd ze weer gelukkig. Helaas werd onze stiefvader ziek, hij had suikerziekte en hartproblemen. Door diabetes verloor hij zijn benen en mijn moeder heeft hem, tot hij negen jaar geleden overleed, met veel liefde verzorgd. Na zijn dood belandde ze in een diep dal, maar ook daar kwam ze weer bovenop. Ik ben supertrots op haar veerkracht. Ze is echt een voorbeeld.”

‘… ze een voorbeeld voor ons is’

Krista (37): “Opgroeien bij mijn moeder was een zegening. Ze was nog maar negentien toen ze mijn tweelingzus en mij kreeg en toen ze 23 was, kwam daar nog een broertje bij. Piepjong had ze al drie kinderen, maar dat vind ik juist een voordeel. Omdat het leeftijdsverschil zo klein was, begreep ze ons altijd heel goed. Ze zou haar leven geven voor haar kinderen en dat voelen we iedere dag. Ik hou zo ontzettend veel van haar.”

Lees nog 7 verhalen van lezeressen in Vriendin 19

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram