Placeholder

Mijn ergste opvoedblunder: “Met een ernstig gezicht zei hij: ‘sexy baby’ tegen de juf”

Ook al bedoel je het goed, soms sla je de opvoedkundige plank volledig mis. En dan roept of doet je kind ineens iets heel genânts. Lezeressen biechten hun opvoedblunders op.

Ook al bedoel je het goed, soms sla je de opvoedkundige plank volledig mis. En dan roept of doet je kind ineens iets heel genânts. Lezeressen biechten hun opvoedblunders op.

‘Bellen in de auto én liegen tegen de politie’

Noëlle (39): “Ik zat te bellen in de auto, zoals ik zo vaak doe. En niet handsfree, hartstikke gevaarlijk dus. Mijn twee kinderen van zes en acht jaar zaten op de achterbank. Toen ik werd ingehaald door een politieauto, wist ik dat ik er gloeiend bij was. Ik gooide nog snel mijn telefoon op de passagiersstoel, maar het was te laat. Ik werd staande gehouden en de politieagente vroeg of ik wist waarom. Ik knikte schuldbewust en begon meteen te ratelen: dat ik nooit in de auto bel en dat ik het ook nooit meer zou doen. En of ze het misschien voor één keer door de vingers kon zien? Aan haar boze blik te zien, wist ik dat ik weinig kans maakte. En toen hoorde ik mijn zoon ook nog verontwaardigd vanaf de achterbank roepen: ‘Ooooh! Jij belt áltijd in de auto, mam!’ Ik had niet alleen een slecht voorbeeld gegeven door niet handsfree te bellen, ik loog ook nog eens tegen de politie. Die dag ging niet de boeken in als mijn beste opvoedkundige dag.”
 

"Met een ernstig gezicht zei hij ‘sexy baby’ tegen de juf"

 

Bertine (40): “Mijn zesjarige zoon had van een kindje uit zijn klas de woorden ‘sexy baby’ geleerd. Hij vond het blijkbaar geweldig klinken, want hij bleef het maar herhalen. Dus ik vroeg hem of hij wel wist wat een sexy baby is. Hij had geen flauw idee, wist alleen dat een baby een pasgeboren kind is. Ik legde hem in al mijn onschuld uit dat je iemand een sexy baby noemt als je hem of haar superlief vindt en je diegene de hele dag wel zou willen knuffelen. Voor mijn zoon was het duidelijk. De volgende dag gebruikte hij de term dan ook meteen een stuk gerichter. Daardoor mocht ik later die dag aan zijn juf uitleggen waarom hij tegen haar met een ernstig gezicht had gezegd dat hij haar een sexy baby vond…”

Lees nog meer opvoedblunders in Vriendin 10.