Placeholder

Michiel de Zeeuw: ‘Ik doe niets liever dan huizen herinrichten en verbouwen’

Hij werd bekend als soapie in Goudkust, maar zijn hart ligt bij wonen. Michiel de Zeeuw (38) doet niets liever dan huizen herinrichten en verbouwen. En in zijn huis, dat hij deelt met vriend Robert (43), heeft hij wat dat betreft altijd iets te doen.

Hij werd bekend als soapie in Goudkust, maar zijn hart ligt bij wonen. Michiel de Zeeuw (38) doet niets liever dan huizen herinrichten en verbouwen. En in zijn huis, dat hij deelt met vriend Robert (43), heeft hij wat dat betreft altijd iets te doen.

'Moeders waren dol op mij, want als ik kwam spelen, werd meteen de zitkamer even gedaan'
 

In het programma RTL woonmagazine komt interieurarchitect Michiel de Zeeuw (38) in allerlei huizen, waar hij pareltjes van maakt. Maar zijn eigen woning liegt er ook niet om: Michiel woont op een heus landgoed. “Landgoed Oudegein is eigendom van de familie van mijn vriend, al sinds 1770”, vertelt hij. “Zes jaar geleden werd mijn schoonmoeder ziek. Robert wilde voor haar zorgen en toen zijn we hier gaan wonen. In het oude koetshuis, dat zijn grootvader in 1945 tot woonhuis liet verbouwen. In het grote huis heb ik mijn werkkamer en we hebben er recent een vergader- locatie van gemaakt. We stellen hier ruimtes ter beschikking om te vergaderen, te brainstormen of een training te geven. Het was even een overgang vanuit Amsterdam, waar we woonden, maar hier hebben we ruimte, privacy, veel geschiedenis, natuur en toch ook alles bij de hand. En ik kan me hier ink uitleven op wat ik het liefste doe: verbouwen en inrichten.”

Was jij vroeger al zo’n jongetje dat elke week zijn kamer veranderde?
“Ja, en ook bij vriendjes thuis. Moeders waren dol op mij, want als ik kwam spelen, werd meteen de zitkamer even gedaan, haha. Lange tijd wist ik zeker dat ik van die hobby mijn werk zou maken. Welke school of welk vakkenpakket ik ook koos, het was altijd hieraan gerelateerd.”

Toch leerden we je kennen in Goudkust…
“Ja, dat was eigenlijk een afslag. Rond mijn vijftiende kwam ik via een vriendinnetje in aanraking met jeugdtheaterschool Rabarber, waar ik heel graag naartoe wilde. Daar zat iedereen op die je op televisie zag, en dat vond ik zo spannend. Via iemand op die opleiding kwam ik terecht bij een castingbureau en zo is het balletje gaan rollen. Ik vond het leuk om audities te doen, maar had nooit het plan om lang in een serie te spelen. Het liep gewoon zo.”
 

‘Ik wist al jong dat ik gay was, maar heb het niet meteen uitgesproken’ 
 

Vervolgens werd je een meidenidool, maar je bent gay. Wanneer wist je dat je op jongens viel?
“Al heel jong, rond mijn vijfde. Toch heb ik dat niet meteen uitgesproken, het was meer iets van mezelf. Op mijn zeventiende heb ik het mijn omgeving verteld. Dat is altijd pittig, omdat het voor jou iets groots is, terwijl anderen waarschijnlijk allang dachten: vertel het nou maar. Zo ging het ook. Ik zei tegen mijn ouders: ‘Pap, mam, ik denk dat ik op jongens val.’ ‘Ach, jongen’, zeiden ze. Vervolgens waren ze vooral bezorgd over hoe de maatschappij zou reageren, want daar kun je je kind niet tegen beschermen. Dezelfde angst die je kunt hebben als een dochter opeens de stad in gaat en er allemaal jongens ontmoet, denk ik. Dan zit een vader ook niet rustig, haha.” 

Lees het hele vrhaal in Vriendin 4 (vanaf woensdag in de winkels). 
 

Weinig geld en toch je huis opfrissen? Michiel vertelt ons hoe je dat doet. Lees zijn tips hier