Placeholder

Mariëlle en Janita begonnen de eerste vrouwengarage van Nederland

Bougies, V-snaar… Wat het zijn? Of waar ze zitten? In de eerste Nederlandse autoboetiek voor vrouwen, wordt je dat haarfijn uitgelegd.

Bougies, V-snaar… Wat het zijn? Of waar ze zitten? In de eerste Nederlandse autoboetiek voor vrouwen, wordt je dat haarfijn uitgelegd.

Als je autobedrijf De Dames van Hurkmans in Den Bosch binnenstapt, word je even op het verkeerde been gezet. Een sfeervol ingerichte etalage, hagelwitte muren, veel planten, elegant aangeklede etalagepoppen, vitrines met make-up en verzorgingsproducten, rekken met leren tassen, een houten tafel met potten thee en schalen fruit en koekjes… Dit is toch een autobedrijf? Waar is dan die verkoper in dat oversized pak met dat plastic bekertje koffie? Het antwoord is simpel: die is er niet! Fraai gepoetste auto’s in de showroom zijn er wel, een werkplaats met monteurs ook, maar verder is alles anders.
In het vrouwvriendelijke autobedrijf van Mariëlle en Janita kun je terecht voor onderhoud, schadeherstel en tweedehands auto’s. Vrouwvriendelijk wil zeggen: veel zorg en aandacht voor de klant, op een begrijpelijke manier uitleggen wat er aan de auto mankeert en snappen wat vrouwen willen, zoals een prettige sfeer. Janita en Mariëlle spreken dan ook liever van een ‘autoboetiek’.

 

'Een bezoek aan de garage een noodzakelijk kwaad? Dat moest leuker kunnen!' 

 

Lekker rondsnuffelen
“Laagdrempelig en met een hoge funfactor”, legt Janita uit. Zoals de mogelijkheid om hier je nagels te lakken, huidverzorgingsproducten en make-up te testen en te snuffelen tussen rekken met tassen, kleding, sieraden, cadeauartikelen en de woonaccessoires die overal zijn uitgestald. Vlak bij de wachtruimte is een speelhoek voor de kinderen. Aan de wand zijn roze gespoten auto-onderdelen bevestigd, zoals een uitlaat, remschijf, koplamp, stuur, wieldop en motorkap. En boven de receptiebalie hangen grote spiegels. Geen overbodige luxe. “Bijna iedere vrouw checkt daarin haar kapsel en doet snel even haar haar goed”, lacht Mariëlle.

Lees het hele interview met de dames van Hurkmans in Vriendin 7.