Marianne: ‘Ik had een romance met een bouwvakker’

Marianne heeft alle mannen al jaren afgezworen. Tot er een leuke vent in haar straat komt werken. Via de WhatsApp hebben ze een heftige digitale romance. 

Marianne heeft alle mannen al jaren afgezworen. Tot er een leuke vent in haar straat komt werken. Via de WhatsApp hebben ze een heftige digitale romance.

Marianne (56): “Als ik door mijn straat fiets, vind ik het er akelig kaal uitzien. drie maanden lang stond er een bouwkeet op de hoek. Nu wordt er nergens meer getimmerd of geschilderd, alle huizen zijn ontdaan van steigers. Zo jammer! Want daarmee is ook mijn spannende flirt voorbij. Mijn flirt met de voorman van het clubje bouwvakkers dat in mijn straat werkte. Een man met een grote bos krullen en een brede lach. Daar begon het mee, met die charmante lach van hem.”

Een onschuldig praatje
“Ik merkte dat hij me telkens een vrolijk gevoel gaf. Daarna groetten we elkaar. En dat leidde tot een praatje. Ze waren op dat moment bij mijn buren bezig. Het was lekker weer en ik zat veel in mijn tuin. Elke keer als Sjors, zoals de man met die leuke lach zich had voorgesteld, pauze nam kwam hij bij mij praten. Al snel bood ik hem koffie aan. Toen het op een dag hard regende, riep ik hem: ‘Je komt straks toch wel weer op de koffie hè?’ En jawel, terwijl al zijn mannen in de bouwkeet gingen schaften, belde hij bij mij aan.”

Heel sexy
“Terwijl hij daar op de bank zat vond ik hem heel sexy. Dat hij mij ook aantrekkelijk vond, was duidelijk in zijn ogen te zien. Ik ben 56, maar weet dat ik er stukken jonger uitzie. Meestal word ik halverwege de 40 geschat, soms zelfs begin 40. Zo oud was hij ook. Toen Sjors weer wegging, vroeg hij mijn telefoonnummer. ‘Hoezo, we zien elkaar toch wel weer op straat’, zei ik. Maar ik gaf het hem wel. Hij was nog maar net de deur uit of mijn mobiel piepte. ‘Wat een prachtige vrouw ben je…’ schreef hij. En hij sloot af met een kruisje. Ik stuurde hem een complimentje terug en al gauw waren we continu met elkaar aan het appen. Toen hij de volgende dag opnieuw op mijn stoep stond voor een kopje koffie, moest ik erg lachen. Via onze berichtjes hadden we elkaar enorm uitgedaagd, maar in het echt gedroeg hij zich verlegen. Ik stelde voor om in het weekend samen iets te doen. Hij reageerde afwerend.”

Prille relatie 
“Eerst beweerde hij dat zijn baas dat niet goed zou vinden. Maar ik ben niet gek. ‘Ik denk dat het meer met je thuisfront te maken heeft, nietwaar?’ Hij gaf schoorvoetend toe dat hij inderdaad al bezet was. Nog maar een paar weken, zei hij. Hij was verliefd. Maar… ik liet hem ook niet onberoerd. Hoe leuk hij me vond, dat bleek wel uit de stroom berichtjes waarmee hij me dat weekend overspoelde. Hij had dan wel niet willen afspreken, maar kennelijk kon hij mij toch niet uit zijn hoofd krijgen! En ik dacht: nou, als hij nog maar zo kort iemand heeft… dan mag ik er wel voor vechten. Dus ja, ik deed volop mee.”

Verlangen 
“Ik genoot ervan om hem opwindende, ronduit hete berichtjes te sturen. Dat was volkomen nieuw voor mij: ik ben vroeger getrouwd geweest, maar ik heb mannen al jarenlang afgezworen. Geen polonaise aan mijn lijf, ik heb een prima leven alleen. Maar Sjors maakte wat in mij los. Een seksueel verlangen. Ik kon hem wel opeten en deed niets anders dan over hem fantaseren. Maar het was een bizarre situatie. Hoewel we bij zijn dagelijks koffie bij mij wel zoenden en knuffelden, hielden we het daarbij. Want tja, die andere vrouw hè. Ik wilde me niet lenen voor een vrijpartij tussendoor. En ook Sjors hield zich netjes. Maar via onze berichtjes gingen we véél verder. Als ik in bed lag, appte ik hem dat ik iemand naast me mistte, en meer van die stoute grapjes. En hij ging er gretig op in.”

Keuze maken
“Ik hoopte zo hij voor mij zou kiezen. Maar helaas, ik kon niet winnen. Want hoewel hij allemaal dingen beloofde het bleef bij woorden. Hij zou een keer komen eten, we zouden een weekend weg, maar het kwam er niet van. Achteraf vermoed ik dat Sjors gewoon al jaren getrouwd was. Een kersverse vriendin, maak dat de kat wijs. Als je net verliefd bent, dan doe je dit toch niet? Ach, ik ben het maar als spelletje gaan zien. Ik heb maanden vleugels gehad, waanzinnig. Nu is het voorbij. Ons contact doofde uit als een vakantieromance. Toen het werk in mijn straat erop zat, zagen we elkaar niet meer. Er kwamen ook geen berichtjes meer. Misschien is hij wel zo’n man die in elke straat een ander liefje heeft? Misschien moet ik toch maar weer op zoek naar een man die echt wil settelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij stiekem wel eens een flirt gehad terwijl dat eigenlijk niet kon?

 • Anoniem
  Tessa
  Nee, niet toen ik in een relatie zat. Dat is voor mij een groot taboe. Als iemand bezet is dan stop!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Kurt
  Als ik al het woord 'stiekem' te horen krijg draait mijn maag al om! Ik zeg altijd blijf trouw aan jezelf!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen