Persoonlijke verhalen

Lies Visschedijk heeft zichzelf teruggevonden

Na het overlijden van haar man maakte actrice Lies Visschedijk (41) een moeilijke periode door. Nu, twee jaar later, gaat het goed met haar. Ze speelt in de nieuwe film Hallo bungalow en heeft meer zelfvertrouwen gekregen.“Ik weet dat de dingen uiteindelijk allemaal goedkomen.”

Geregeld fietst Lies Visschedijk met haar zoons Ko (11) en Sjef (5) langs een grauwe flat in Amsterdam, waarvan één woning helemaal is versierd met lichtjes, rendieren en kerstmannetjes. En elke keer weer vraagt ze zich af waarom deze vrouw elke centimeter in haar huis opvult met kerstspullen. “Zoiets fascineert me mateloos”, zegt Lies. “Wij noemen de bewoonster van dit huis ‘het kerstvrouwtje’ en dit jaar zijn we vastbesloten een tekening bij haar in de bus te doen. Gewoon als bedankje voor al die mooie versiersels.” Lies vertelt enthousiast over haar voornemen, bestelt intussen een koffie verkeerd en kijkt nog even snel op haar telefoon waarop ze een timer heeft ingesteld. Anders vergeet ze dingen, zoals oudergesprekken en tandartsafspraken. Twee jaar geleden verloor Lies haar man Marc van Uchelen, die een einde maakte aan zijn leven. Sindsdien zorgt ze in haar eentje voor hun twee kinderen.

Hoe gaat dat?

“Best goed, al moet ik tegenwoordig nét even te veel ballen in de lucht houden om alles zelf te kunnen onthouden. Sinds ik die pieper op mijn telefoon heb, is het leven een stuk overzichtelijker. Hoewel, ik wist vanochtend toen ik de kinderen naar school bracht nog niet wie ze ging ophalen. Is inmiddels geregeld, hoor. En als ik niemand had kunnen vinden, had ik ze zelf opgehaald en hiernaar- toe meegenomen. Misschien niet het allerhandigst, maar ik ben ook wat makkelijker geworden.”

Je bent nu in de bioscoop te zien in de misdaadkomedie Hallo bungalow. Weer eens wat anders dan de zoveelste romantische speelfilm…
“Precies! Het was mijn droom om een keer in een actiefilm te spelen. Hallo bungalow doet denken aan de film Burn after reading, waarin twee sportschoolmedewerkers besluiten iemand te chanteren. Twee heel gewone mensen die een droom najagen en vervolgens iets in gang zetten wat ze niet kunnen overzien. Ik denk dat veel misdaad zo begint. Het script-idee komt voor een deel van Eva van der Gucht, Anne-Marie Jung en mij. We wilden alle drie actie met misverstanden, persoons- verwisseling, een koffer met geld, een bizarre geldoverdracht, de hele rataplan. Volgens mij is dat wel gelukt. Ik heb in elk geval smakelijk om de film én om mezelf zitten lachen. Dat terwijl het een loeizware draaiperiode voor mij was.”

Lees het hele interview met Lies Visschedijk in Vriendin 52 van deze week.

Reageer op dit artikel

Chantal dekker

(y)

Beantwoorden
Lautje2702

Zij is zo leuk!!!

Beantwoorden

Instagram