Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: ‘Romantischer dan dit kán gewoon niet’

Surprise, surprise! Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over die ene superromantische actie die ze nooit hadden verwacht.

'Alles voor een zak oliebollen…'
Linda (27): “Ik ben zwanger en had afgelopen december opeens enorme trek in oliebollen. Het was vrijdag en dat betekent koopavond in de stad bij ons in de buurt, dus na het avondeten stapten Sven en ik in de auto om oliebollen te scoren. Helaas, de oliebollenkraam was al dicht en de bakker verkocht ze niet. We probeerden het in een andere plaats een stukje verderop, maar ook daar was de gebakskraam gesloten. Ik was op zijn zachtst gezegd teleurgesteld, tot Sven zei: ‘Ik weet nog wel wat…’ Hij bracht me thuis en zou het wel regelen, zei hij. Ik mocht dus niet mee. Na ruim anderhalf uur was hij terug, mét twee zakken oliebollen. ‘De enige optie die ik nog kon bedenken was de oliebollenhut bij Ikea, dus daar ben ik even heen gereden.’ De dichtstbijzijnde Ikea is voor ons zeventig kilometer rijden… Dit moet wel echte liefde zijn.” 

'Opeens zat hij toch op één knie'
Liset (42): “Frank is grappig, slim, behulpzaam en – als we samen zijn – lief. Maar romantisch? Nee, niet echt. Je kunt hem bij vlagen zelfs horkerig noemen.Toen we net samen waren, was hij heel duidelijk: hij houdt niet van hand in hand lopen en knuffelen in het openbaar en trouwen vindt hij onzinnig. Als je samen een huis koopt, laat je ook zien dat je toegewijd bent. Kortom: elke vorm van openbare affectie is ‘niet zijn ding’. Je kunt je dus voorstellen hoe verbaasd ik was toen hij op de dag dat we vijf jaar samen waren in een drukke Efteling op één knie ging, een ring uit zijn jaszak toverde en me vertelde hoe gek hij op me is. O ja, en of ik met hem wilde trouwen. Natuurlijk!” 

Lees nog zeven verhalen in Vriendin 6.  

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram