Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: ‘Mijn droom kwam uit’

Al zó lang droom je van je eigen huis, dat prachtige aanzoek of die mooie reis… Lezeressen zagen hun droomwens in vervulling gaan en vertellen hun verhaal.

'Ik organiseer bruiloften in mijn favoriete land Italië’ 
Liesbeth (49): Italië leek mij altijd al het aller- mooiste vakantieland, maar mijn ouders hadden het geld niet om daar met ons naartoe te gaan. Toen ik mijn man leerde kennen, vertelde hij me dat hij een kleinschalig vakantieappartementen- complex in het buitenland wilde beginnen. Ik was meteen enthousiast en vertelde hem over mijn liefde voor Italië. Vier jaar lang zochten we naar de juiste locatie. Toen we die vonden in Umbrië, wist ik dat mijn droom was uitgekomen. Inmiddels wonen we er twee jaar en vanaf dit jaar organiseer ik er bruiloften bij. Dit is waar ik gelukkig van word: zorgen voor anderen en bruidsparen de dag van hun leven geven. En ín mijn favoriete land! Mijn man en ik zijn voor onze emigratie nog in Nederland getrouwd, maar wie weet vernieuwen wij onze belofte nog eens met familie en vrienden in onze olijfgaard.” 

'Mijn eerste eigen grotemensenhuis gekocht!'
Kim (39): “Ik heb, na jaren keihard werken, mijn eigen ‘grotemensenhuis’, een eengezinswoning, gekocht. Dat had ik nooit durven dromen. Ik ben single en heb een eigen zaak, wat een groot huis kopen lastig maakt. Toen ik van het nieuwbouwproject in Den Bosch hoorde, was ik direct geïnteresseerd. En toen bleek ook nog eens dat het type huis waar ik wat bij voelde Amor heet. Laat ik nou al mijn hele leven overal hartjes tegenkomen, dit was voorbestemd. Het was flink stressen met de hypotheek, het appartementje waar ik nu woon, is namelijk nog niet verkocht. Diverse geldverstrekkers durfden het niet aan, maar het is toch gelukt. Mijn huis wordt in oktober 2017 opgeleverd. Het ligt dicht bij het station, dicht bij het centrum en tegelijkertijd ben ik zo in de natuur. Het huis heeft een tuin op het zuidwesten en twee openslaande deuren. Ik kijk ernaar uit om in mijn eigen tuin met mooi weer een boek te lezen. Ik weet zeker dat ik daar met mijn twee poezen heel gelukkig ga worden.” 

Lees nog acht verhalen in Vriendin 4 (nu in de winkels). 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram