Placeholder

Lezeressen vertellen: ‘Dit zou ik doen met een miljoen’

De jackpot winnen, wie droomt daar nu niet van? Wat zou je allemaal wel niet kunnen doen met dat geld…

De jackpot winnen, wie droomt daar nu niet van? Wat zou je allemaal wel niet kunnen doen met dat geld…

‘Die rot ziekte ALS moet de wereld uit’
Hannah (44): “Ik hoef er niet lang over na te denken wat ik zou doen met een miljoen: ik zou het hele bedrag doneren aan de Stichting ALS. Dit voorjaar is mijn broertje overleden aan die rotziekte. Eerst ging het nog redelijk langzaam, maar de laatste maanden schrikbarend snel. Mijn broer takelde af en werd van een actieve, stoere, grote vent een zwaar gehandicapte man die nog zo veel wilde maar helemaal niets meer kon. Ik hoop dat onderzoekers met een extra miljoen weer een beetje dichter bij een medicijn tegen ALS komen.”

‘Ik droom van een huisje op Ibiza’
Tess (40): “Ik zou voor een tweede huis gaan, maar dan in het buitenland. Er zijn twee plekken op de wereld waar ik dol op ben: New York en Ibiza. New York zal het niet worden, ik denk dat je met een miljoen net een bezemkast kunt kopen op Manhattan, haha. Maar een leuk huisje of appartementje op Ibiza moet wel lukken. En wat er dan nog overblijft, zet ik opzij om voor de rest van mijn leven vliegtickets naar Ibiza te kunnen kopen.”

‘Dat miljoen gaat naar mijn moeder’
Didi (35): “Ik zou het hele bedrag gebruiken om voor mijn moeder te zorgen. Zelf heb ik dat geld niet nodig. Niet dat ik rijk ben ofzo, maar mijn vriend en ik hebben genoeg inkomsten om rond te komen. Mijn moeder daarentegen zit behoorlijk krap. Zij had altijd een goedlopende delicatessenzaak, tot de crisis uitbrak. Toen ze na een zwaar ongeluk ook nog in een rolstoel terechtkwam, moest ze definitief stoppen met de zaak en kwam ze in de bijstand terecht. Mijn vader is sinds ik twee ben niet meer in beeld, het was altijd zij en ik. Mijn moeder heeft altijd fantastisch voor me gezorgd. Het heeft me nooit aan iets ontbroken. Het doet me pijn om te zien hoe zij van een actieve, sprankelende vrouw met een mooi huis, een eigen bedrijf en een druk sociaal leven is veranderd in – om het maar even hard te zeggen – een gehandicapte in de bijstand in een dertien-in-een-dozijn huurhuis.”

Lees nog meer verhalen in Vriendin 1