Lezeressen vertellen: ‘Dit jaar vier ik Kerst op mijn manier’

Lezeressen vertellen: ‘Dit jaar vier ik Kerst op mijn manier’

Al enig idee hoe jouw kerstdagen eruit zullen zien? Deze lezeressen weten precies hoe ze dit jaar Kerst vieren: op hun eigen unieke manier.

Al enig idee hoe jouw kerstdagen eruit zullen zien? Deze lezeressen weten precies hoe ze dit jaar Kerst vieren: op hun eigen unieke manier.

Saskia (33) is getrouwd, werkt als tekstschrijver en blogt over Kerst op haar blog www.christmaholic.nl. Saskia viert maar liefst drie maanden per jaar Kerst.

“Kerst heeft iets magisch. Alles is mooier in deze periode, vind ik. Mijn moeder deed altijd haar best om het thuis gezellig te maken tijdens de feestdagen. Die traditie heb ik van haar overgenomen. Ik vind het leuk om het thuis te versieren, maar ik zorg er wel voor dat het smaakvol blijft. Het is Kerstmis, geen kermis.

Vanaf eind augustus blog ik over Kerst en de trends van dat jaar. Ik vind het heerlijk om te schrijven over kerstdecoraties en ander kerstgerelateerd nieuws. Ik begon er tien jaar geleden mee. Ik plaatste een artikel over Kerst op mijn site en vroeg of mensen een foto van hun boom wilden sturen. Ik kreeg zo veel reacties dat ik me realiseerde dat meer mensen, net als ik, dol zijn op Kerst. Chrismaholic was geboren.

Een kerstkrans, een boom: overal in huis staan en hangen vanaf half november mooie versieringen. Zelfs in mijn slaapkamer staat een kamerden. Op het bed liggen kerstkussen en daarboven hangen lichtjes en een paar mooie quotes in lijstjes. Als ik in slaap val, droom ik weg bij Kerst. Gelukkig houdt mijn man er ook van. Op Kerstavond hebben we een romantische traditie: dan kijken we samen All you need is love en geven we elkaar tijdens de reclames cadeautjes.

Kerst draait voor mij om samen zijn met de mensen van wie ik hou. Mijn man en ik vieren het altijd met onze familie en een week voor Kerst geven we een diner voor vrienden. We vinden het fijn om ook hen in deze periode te zien. Na de feestdagen moet ik oppassen dat ik niet in een gat val. Januari vind ik de minst leuke maand van het jaar. Dan kijk ik al uit naar de herfst, als ik weer kan schrijven over Kerst.”

‘Als ik in slaap val, droom ik weg bij Kerst’

Jenny (40) is getrouwd, moeder van baby Yara (4 maanden) en lerares in het voorgezet onderwijs. Ze heeft het blog www.ikreis.net. Jenny is het liefst op reis, ook tijdens Kerst.

“De wereld is zo mooi, dat ik het liefst elke maand op reis zou gaan. Ik werk in het onderwijs, en heb dus standaard twee weken vakantie met Kerst. Dat maakt deze periode een goede tijd om weg te gaan. Indonesië, Syrië, Marokko, Jordanië: ik heb de kerstdagen al in veel landen doorgebracht. In Indonesië hielp ik vrouwen die kerstversiering van bamboe aanbrachten in een kroeg, en in Myanmar hoorde ik kinderen kerstliedjes zingen, heel sfeervol. Maar de bijzonderste kerstbeleving had ik in Noorwegen, waar ik het noorderlicht zag. Talloze strepen gekleurd ligt dansten boven mijn hoofd. Dit jaar heb ik voor het eerst geen reis geboekt voor de kerstperiode. Vier maanden geleden hebben mijn man en ik een dochter gekregen. Misschien dat we in december last minute nog wat nachtjes weggaan.”

Deze verhalen komen uit Vriendin 49. Daarin lees je ook de verhalen van vier andere vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen