Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: ‘Dit is mijn grootste vakantiegeheim’

Zon, zee, zwijgen… Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. “Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto’s van m’n reis op Facebook zetten.”

'Je bikini? Geen idee waar die is…' 

Larissa (31):
“Met mijn beste vriendin Lizzy was ik op Mallorca. We waren allebei vrijgezel en hadden best wat geld aan kleding besteed om er zo goed mogelijk uit te zien. Zo had Lizzy een heel mooie, maar extreem dure bikini gekocht. Elke dag paradeerden we over de boulevard en we hadden best wat bekijks. Ergens halverwege de vakantie draaide ik een wasje in ons appartement toen zij even boodschappen deed. Ik hing onze kleding over de reling van het balkon, maar daarbij glipte haar bikinitopje tussen mijn vingers door! Het viel op het dak van een auto en die reed weg toen het stoplicht op groen ging… Ik zag die twee driehoekjes zo de straat uit rijden. Omdat ik wist hoe blij ze met haar bikini was, durfde ik niets over het voorval te zeggen. Toen we de volgende dag naar het strand wilden, kon ze haar bovenstukje natuurlijk nergens vinden. Lizzy zei zelf: ‘Misschien is hij gisteren uit mijn tas gevallen toen ik mijn jurk aantrok.’ Ik heb de waarheid nooit durven vertellen. En Lizzy? Die kocht een nieuwe bikini  en was gelukkig niet erg van slag.’
 

'Thuis bleek ik een 'souvenir' te hebben meegenomen' 

Katja (29):
“Ik was dronken. Het was de laatste avond met mijn vriendinnen op Ibiza en we werden door allerlei Spanjaarden de dansvloer op getrokken om te dansen. Ik voelde me zo vrij en gelukkig dat ik daarna met een van die mannen op het strand heb liggen vrijen. We hadden geen condooms, maar ik was aan de pil en het kon me even niets schelen. Maar thuis bleek ik een ‘souvenir’ te hebben meegenomen: jeuk, uitslag… Van de huisarts kreeg ik een kuurtje tegen een geslachtsziekte. Ik heb aan niemand verteld hoe onzorgvuldig ik ben geweest.”
 

'Ik verzon dat ik van de dokter drie weken niet mocht werken' 

Mariska (26):
“Ik werk vier dagen per week in een kledingwinkel en verdien niet zo heel veel, dus moest ik twee jaar sparen voor mijn droomreis naar Indonesië. Op een zondagavond heb ik de vlucht en hotels geboekt, de dag erna zou ik wel vrij vragen aan mijn baas. Maar precies die maandag riep onze leidinggevende ons bij elkaar om te zeggen dat de winkel ging uitbreiden en dat ze in augustus alle handen nodig had. Iedereen moest bijspringen en niemand kon die maand vrij krijgen. Precies de maand waarin ik mijn reis van drie weken had geboekt! Ik kon en wilde niet meer annuleren. Dus heb ik me, twee dagen voordat ik in het vliegtuig stapte, ziek gemeld. Ik verzon dat ik door mijn enkel was gegaan en op doktersadvies drie weken zo min mogelijk mocht staan. Ik zei dat mijn ouders me hadden opgehaald om voor me te zorgen. Zij wonen op de Veluwe, 150 kilometer van mijn woonplaats. Door deze smoes wist ik zeker dat er geen collega’s zouden langskomen. Natuurlijk kon ik geen foto’s van mijn reis op Facebook zetten en moest ik al mijn vrienden vragen er niets over te posten. Gelukkig was het in Nederland in die weken ook mooi weer, anders kon ik mijn bruine kleurtje niet eens verklaren. Ik heb echt een toptijd gehad, maar om heel eerlijk te zijn, woog mijn vakantie bijna niet op tegen alle stress en schuldgevoelens die mijn leugen met zich meebracht.”

Lees nog meer vakantiegeheimen van lezeressen in Vriendin 33.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram