Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: ‘Dit blijft tussen hem en mij…’

Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen…

‘Mijn man is bang in het donker’
Emmeke
(44): “Mijn man heeft liever niet dat ik het aan bekenden vertel, dus blijft zijn angst voor het donker tussen ons. Het is bij ons thuis nooit helemaal donker. ’s Nachts laten we een lichtje branden op de overloop voor als hij naar de wc moet, er blijft een lamp aan in de keuken en in onze slaapkamer hebben we een nachtlampje in het stopcontact. Niet echt iets om op te biechten aan je vrienden, vind ik.” 

'Hij kan niet zonder zijn knuffel’
Lizzie (29): “Hij doet me wat als ik dit aan iemand vertel. Mijn vriend slaapt nog met zijn knuffel van vroeger, Koos. Koos is een compleet versleten pinguïn die inmiddels ook nog maar één armpje heeft en hij ligt standaard naast zijn kussen. Als we op vakantie gaan, gaat Koos mee de koffer in en toen we hem een keer vergaten, was mijn vriend daar flink chagrijnig over. Ik snap best dat hij dat liever niet met anderen deelt, welke 35-jarige manager slaapt er nu met een knuffel? Maar ik vind het eigenlijk wel schattig dat hij zonder niet lekker slaapt… Het maakt hem helemaal hém.” 

‘Niemand weet dat we al veel langer een relatie hebben’
Sandra
(32): “Voor zover iedereen weet, hebben Jacco en ik elkaar een halfjaar nadat hij en zijn ex uit elkaar gingen leren kennen. Maar het ligt iets anders. We ontmoetten elkaar tijdens een cursusdag voor ons werk. Het was liefde op het eerste gezicht.Tijdens de koffiepauze raakten we aan de praat en daar konden we niet meer mee stoppen, dus zijn we ’s avonds uit eten gegaan. Dolverliefd waren we, maar het kon niet, want Jacco was getrouwd. Ik wilde geen huwelijk kapot maken en trouwens, ik geloofde er niet in dat hij zijn gezin zou verlaten voor mij. Maar we konden elkaar niet vergeten en bleven elkaar in het geheim zien. Al snel was duidelijk dat we samen verder wilden. We spraken af dat we mijn bestaan geheim zouden houden tot een tijdje na de scheiding, om de relatie met zijn ex goed te houden en vooral om de kinderen niet te beschadigen. En zo zijn we dus anderhalf jaar langer samen dan iedereen denkt. Ons geheimpje!” 

Lees alle verhalen in Vriendin 42

Reageer op dit artikel

Instagram