Persoonlijke verhalen

Jochem van Gelder is terug van weggeweest

‘Mijn gezin gaat boven alles’

Na een sabbatical van anderhalf jaar is Jochem van Gelder weer helemaal terug: samen met Patty Brard presenteert hij het SBS6-programma Bonje met de buren. “Eigenlijk kan ik helemaal niet zo goed tegen ruzie.”

Bonje met de buren kennen we van RTL, met Natasja Froger en John Williams. Nu zendt SBS6 het uit en ga jij samen met Patty Brard de presentatie doen. Verandert het programma daardoor?
“In de basis niet. We proberen nog steeds om buren, die vaak al jaren met elkaar overhoop liggen, weer on speaking terms te krijgen. Alleen gaan Patty en ik al op pad als een van de buren toestemming heeft gegeven om te filmen. Dat betekent dat we dus bij de andere, nietsvermoedende buren moeten proberen om binnen te komen. Dat lukt niet altijd en dat levert extra spanning op. En natuurlijk zijn Patty en ik ook andere personen dan Natasja en John. Wij kleuren het programma anders in, met meer vrolijkheid en humor. Ik denk dat het grote publiek, dat Patty kent van haar hysterie, versteld staat van haar andere kant. Ze is heel duidelijk, soms streng, maar verrassend empathisch.”

En welke – nog onderbelichte – kant ontdekken we bij jou?
“Dat mag de kijker bepalen, maar volgens Patty mijn humor. Ik denk dat ik in dit programma uitgesprokener zal zijn dan voorheen. Ik toon meer daadkracht: ‘Jongens, we gaan het gewoon zo doen’ Reality-tv is een nieuw vakgebied voor me. Gelukkig kan ik veel leren van Patty. Zij heeft in haar leven meer gedoe en narigheid meegemaakt dan ik en heeft daardoor meer mensenkennis. Ik geef een ander al snel het voordeel van de twijfel, terwijl Patty direct ziet wie deugt en wie niet. Patty en ik zijn er ook achtergekomen dat we meer op elkaar lijken dan we vooraf dachten.“

Lees het hele interview met Jochem van Gelder in Vriendin 35.

Reageer op dit artikel

Waar ken jij Jochem van Gelder van?

Praatjesmakers

Sympathieke man, leuk dat hij terug is !

Stuif es in

(k)Het is wel een paar apart samen,en bij de RTL versie werd van te voren gevraagd of de tegen partij mee wil de doen .

Praatjesmakers

Ik kende Jochem van praatjesmakers.
Patty was ik niet zo dol opalleen al dat overdreven gedoe maar ze laat idd een andere kant zien die ik niet had verwacht.

Praatjesmakers

Erg leuke man 😉

Instagram