Irma

Irma werkt op de spoedeisende hulp: ‘Tranen van ontlading, verdriet en onmacht’

Hulpverleners werken onder hoge druk om het coronavirus in Nederland te bestrijden. Zo ook Irma van der Kall, die op Facebook een noodoproep doet.

Stukje uit dagboek

Irma werkt op de spoedeisende hulp en deelt op Facebook een stukje uit haar dagboek. “Op het moment dat ik mijn autootje veilig in mijn parkeervak zet thuis en de sleutel omdraai na een lange heftige dienst springen de tranen in mijn ogen. Tranen van ontlading, verdriet en onmacht in deze tijd. De eerste corona verdachte patiënt die ik heb opgevangen op de spoed is nu, een paar dagen later, overleden. Dat hakt erin. Nu is het menens”, schrijft ze.

Lees ook: Tim Hofman steekt moeder ‘in de frontlinie’ hart onder de riem: ‘Trots op je’

Neem het serieus

In haar bericht, dat inmiddels ruim 78.000 keer gedeeld is, vraagt ze iedereen om het coronavirus serieus te nemen. “Ik wil jullie oproepen jullie ogen niet te sluiten voor jullie verantwoordelijkheid. Niet meer te roepen dat het alleen om oude en zwakke mensen gaat. Niet zelf feestjes, bijeenkomsten of bootcamps gaat organiseren nu ze door de overheid zijn platgelegd. Niet iedere avond bij een andere vriend of vriendin gaat eten/op de koffie/gamen en zo alsnog het virus verspreid en de zorg druk vergroot”, schrijft Irma.

Genoeg zorg bieden

Het gaat er namelijk om dat we de snelheid van de verspreiding zo laag mogelijk houden, legt ze uit. “Zodat wij als zorg professionals de corona, maar ook de ‘gewone’ patiënten zorg kunnen bieden die ze nodig hebben. Dat er bedden op afdelingen en IC’s beschikbaar blijven. Dat we beademingsapparatuur hebben. Dat we genoeg personeel over houden”, aldus Irma. Ze roept iedereen op om de richtlijnen van het RIVM op te volgen en sociaal contact te vermijden.

Lees ook: Marcel (43) heeft corona: ‘Ik moet overgeven van de pijn’

Bron: Santé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen