Persoonlijke verhalen

Interview met RTL Nieuws-anchor Antoin Peeters

Antoin Peeters (40), sinds juni de vaste presentator van RTL Nieuws, wist al heel jong dat hij op de televisie wilde. “Als kind zag ik mezelf als de nieuwe Henny Huisman of Ron Brandsteder. Mijn liefde voor nieuws kwam later.”

Snotverkouden en met waterige ogen vertelt Antoin Peeters dat hij blij is met zijn baan als vaste presentator van RTL NieuwsAl moet hij nog wel wennen aan zijn nieuwe werkritme van ‘zes dagen op, zes dagen af’. Op de dagen dat hij samen met Merel Westrik het nieuws presenteert, komt hij vaak pas na middernacht thuis. Om de volgende dag weer voor dag en dauw op te staan om zijn twee dochters Fé (11) en Tess (9) nog even te zien voordat ze naar school vertrekken. Al met al lange dagen. “’t Is niet voor niets dat ik me nu wat grieperig voel”, lacht Antoin. “Duidelijk gevalletje: gebrek aan weerstand. Maar kom op, ik wil niet klagen. Nieuwslezen is een prachtige baan. Het is een jongensdroom die uitkomt. Ik wist al heel jong dat ik iets wilde in de televisiewereld. Al zag ik mezelf toen meer als een nieuwe Henny Huisman of Ron Brandsteder. Die grote amusementsshows vond ik geweldig, daar keek ik altijd naar. Pas later kwam mijn liefde voor het nieuws.” 

Wat heb je dan met het nieuws? 
“Ik ben nieuwsgierig, wil weten wat er in de wereld gebeurt. Ik wil op de hoogte zijn. En ik heb het meest met de combinatie tussen nieuws en televisie. Ik hou van de kracht van bewegend beeld. Nieuws dat je ziet op televisie komt vaak veel heftiger binnen dan hetzelfde nieuws als je het hoort op de radio of leest in de krant. Neem nu dat verdronken jongetje dat aanspoelde op een Turks strand. Dat beeld gaf de hele vluchtelingendiscussie in één klap een heel andere lading. Dat intrigeert me.”

Welk nieuws grijpt je aan?
“Eigenlijk alles wat met kinderen te maken heeft, raakt me. Elk ander nieuws, hoe erg ook, kan ik beter hanteren. Gelukkig maar." 

Lees het hele interview in Vriendin 44. 

Reageer op dit artikel

Instagram