Placeholder

Interview met presentatrice en zangeres Sandra Reemer

Achter de prachtige Brabantse woonboerderij van de ‘grande dame’ – want Sandra Reemer (65) kan bogen op een mooie carrière in de Nederlandse muziekwereld en ver daarbuiten – begint haar geweldige bostuin. Mét tuinkabouters. “Wist je dat die natuurgeesten schijnen aan te trekken?”

Achter de prachtige Brabantse woonboerderij van de ‘grande dame’ – want Sandra Reemer (65) kan bogen op een mooie carrière in de Nederlandse muziekwereld en ver daarbuiten – begint haar geweldige bostuin. Mét tuinkabouters. “Wist je dat die natuurgeesten schijnen aan te trekken?”

'Mijn tuin is mijn alles, mijn eiland

 

Meteen bij onze ontmoeting verontschuldigt Sandra zich: ze is niet in zo’n goede stemming, want haar vader is ziek. Hij is 96 en heeft longontsteking. Ze maakt zich zorgen over hem.

Wat vervelend dat je vader ziek is. Jullie hebben een goede band, hè? “Klopt, ik ben heel close met allebei mijn ouders. Ze wonen hier in het dorp en ik bel ze elke dag om te vragen hoe ze geslapen hebben. Daarna ga ik bij ze langs. Meestal neem ik dan ook een alternatief middel voor ze mee: cannabispasta. Dat is goed voor hun weerstand. En het helpt. Ze zijn broos omdat ze op leeftijd zijn, maar ze zijn ook heel veerkrachtig. Al heb ik die longontsteking van mijn vader er niet mee kunnen voorkomen. Maar laten we niet meer over mijn vader praten, anders word ik emotioneel.”

Goed, we hebben het gewoon over je prachtige huis. Hoe ben je daaraan gekomen?
“Dat heb ik te danken aan mijn moeder. Ik was al jong succesvol met zingen en verdiende toen al aardig wat geld. Mijn moeder zei dat ik het goed moest besteden, bijvoorbeeld aan een huis, want dat is blijvend. Een boerderij met een grote tuin leek mij wel wat. Ze vroeg aan een boer uit het dorp of hij niet iets voor me wist. Ik was 21 toen ik mijn eigen boerderij kocht – de koeien stonden zelfs nog in de stal – en ik woon er nog steeds.”

Wat betekent je tuin voor je?
“Het is mijn alles: mijn eiland, een veilige haven waarin ik me kan terugtrekken. Ik voel me er gelukkig. Ik heb weleens van mensen die energieën kunnen voelen gehoord dat ik een helende tuin heb, met een positieve energie. En zo voelt het ook. Laatst kwamen hier mensen met een hond die anders heel druk is, maar in mijn tuin was hij rustig. Misschien komt het door de tamme kastanjebomen waarvan ik er veel heb. Dat schijnen de bomen te zijn met de meest helende energie. Als ik veel bezig ben in de natuur, word ik gewoon helemaal blij.”

Als je terugkijkt op je leven, waar ben je dan tevreden over?
“Waar ik het meest tevreden over ben, is dat ik alles in mijn carrière op eigen kracht heb bereikt. Waarschijnlijk ga ik binnenkort ook weer het theater in, waar ik ook naar uitkijk.”

Lees het hele interview met Sandra in Vriendin 22. Vanaf morgen in de winkels!