Persoonlijke verhalen

Het jaar van… Fajah Lourens

Het was een jaar vol uitersten voor Fajah – killerbody – Lourens (35). Tranen van verdriet door een vreselijk familiedrama wisselde ze af met tranen van geluk dankzij haar bestseller. “Ik heb geleerd: alleen met doorzetten kom je verder.”

‘Ik heb dit jaar écht op eigen benen leren staan’ 
 

Dat 2016 voor dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens diepe dalen en hoge pieken kende, is voorzichtig uitgedrukt. Een gebroken hart, het hartverscheurende verlies van haar neefje, maar ook haar boek Killerbody dieet dat 8 weken op nummer 1 stond en 26 weken in de top-5. Daarnaast werd ze uitgeroepen tot nummer 1 van Women’s Health Fit List 2016 én heeft ze het huis van haar dromen eindelijk kunnen kopen: over de gebeurtenissen van dit jaar alleen al kun je een dik boek schrijven. 

De liefde
Hij leek de liefde van haar leven, ze tatoeëerde zelfs zijn naam op haar lichaam. Maar in maart loopt de relatie tussen Fajah en de elf jaar jongere dj Gijs Scheeringa toch op de klippen. “Ik twijfelde al een tijdje, wat op zich niet vreemd is, want ik ben nu eenmaal een enorme twijfelaar. Ik had het al een paar keer uitgemaakt, maar dan besloten we het toch weer te proberen. Tot we op 22 maart samen besloten er definitief een punt achter te zetten. Het leeftijdsverschil was te groot. Ik ging hem bemoederen, betweterig doen. En dan krijg je scheve verhoudingen. Elf jaar leeftijdsverschil is heel veel. Maar van alle mannen met wie ik een relatie heb gehad, paste Gijs wel het beste bij mij.
 

‘Voor het eerst in mijn leven had ik serieus liefdesverdriet. O, wat heb ik gehuild!’ 
 

Emotie-eter
Voor het eerst in mijn leven had ik serieus liefdesverdriet. O, wat heb ik gehuild!” De breuk hakt er behoorlijk in. Er vloeien niet alleen veel tranen, gedurende acht weken eet Fajah nauwelijks. “Normaal gesproken ben ik echt een emotie-eter, maar deze keer kreeg ik juist geen hap door mijn keel. Mijn billen verdwenen als sneeuw voor de zon.” Fajah en haar twee kinderen, Irem van zestien en Shai van acht, stonden er opnieuw alleen voor. “Mijn kinderen waren uiteraard ook aan Gijs gehecht geraakt. Helaas liet hij ons na de breuk vallen als een baksteen. Irem volgde hem nog op social media en zag dat hij alweer met andere vrouwen uitging. Dat vond ze vreselijk, vooral voor mij. ‘Mam, wis zijn telefoonnummer en blokkeer hem’, was haar advies. Ze wilde mij beschermen. Waar ik in 2010 de kinderen bij de breuk met mijn ex Daniël, de vader van Shai, heb proberen te ontzien, hebben ze mijn verdriet deze keer wel meegemaakt. Dat was goed voor ons allemaal. Ze hebben geleerd dat verdriet bij het leven hoort en dat huilen mag, je hoeft je niet groot te houden. De kinderen hebben mij getroost. Shai was zo lief. Onze band was al sterk, maar is in die periode nog hechter geworden. We zijn een drie-eenheid.” Op haar rechterzij stond een tattoo met Gijs’ naam. Heeft ze spijt van die tatoeage? “Nee hoor, dat zou ik zo weer doen. Als je echt verliefd bent, hoort dat erbij voor mij. Ik heb hem nog maar pasgeleden laten weglaseren. Het lukte me niet er een afspraak voor te maken. Erg hè, daar had ik het te druk voor!”

Verlies
Ondanks het gemis van een liefde in haar leven geniet Fajah van het succes van haar boek, haar leven als dj en vooral van haar kinderen. In april brengt ze haar eerste single Squat uit. Maar op 22 juli slaat het noodlot toe. Haar neefje Elfin, het elf maanden oude zoontje van haar zus, komt om het leven bij een familiedrama. De vader van Elfin gooit zijn zoontje uit het zolderraam naar buiten en springt daarna zelf. Beiden overleven het niet.  “Dat was verschrikkelijk, het was de ergste dag uit mijn leven. Als je zoiets meemaakt, is niets meer belangrijk. Die killerbody? Ik dacht alleen maar: wat maakt het nog uit? Het interesseerde me echt niet.''

Lees verder in Vriendin 51.
Lees ook: Het jaar van… Humberto Tan

Foto: Bart Honingh

Reageer op dit artikel

Instagram