Placeholder

Heleen van Royen: ‘Ik zou vaker appeltaarten moeten bakken’

Heleen van Royen (48) gaat door een emotionele periode, zo na de scheiding van haar man Ton. Maar er is ook goed nieuws: haar boek De hartsvriendin is net verschenen én ze woont nog steeds in haar geliefde Portugal. Ze hoopt dat haar huis een commune wordt, want stiekem is Heleen een soort hippie. “Ik hou echt van liefde en gezelligheid.”

Heleen van Royen (48) gaat door een emotionele periode, zo na de scheiding van haar
man Ton. Maar er is ook goed nieuws: haar boek De hartsvriendin is net verschenen én ze woont nog steeds in haar geliefde Portugal. Ze hoopt dat haar huis een commune wordt, want stiekem is Heleen een soort hippie. “Ik hou echt van liefde en gezelligheid.”

Wie is jouw hartsvriendin?

“Ik heb er meerdere, een van hen is Marlies Dekkers. Met haar klikt het op collegiaal niveau, omdat we allebei best wel een serieuze carrière hebben, maar we kunnen ook privé heel goed met elkaar opschieten. Ik logeer vaak bij haar en zij bij mij, ik ken haar dochter goed en zij mijn kinderen. Dat is vertrouwd en fijn. In mijn vriendinnenclubje in Portugal is er een de speciaalste, maar ze betekenen allemaal veel voor mij. En dan heb ik in Nederland nog een aantal vriendinnen die ik al heel lang ken. Het is heerlijk om een netwerk van mensen te hebben bij wie je weet dat het goed is: zij geven om mij en ik geef om hen. Ik woon in een groot huis met een chalet erbij. Mijn ideaal is dat dit een huis wordt waar mensen kunnen komen en gaan, en ook blijven logeren, dat dit een commune wordt. Ik ben een soort hippie, ik ben echt van love. Iedereen moet na verloop van tijd ook weer opzouten, want ik ben ook graag alleen, maar ik hou echt van warmte, liefde en gezelligheid.”

Lees het hele interview met Heleen van Royen in Vriendin 20.