Persoonlijke verhalen

Had ik dát maar eerder geweten…

Sommige levenslessen had je liever eerder in je leven opgedaan. In Vriendin 44 vertellen lezeressen waar zij door schade en schande wijzer door zijn geworden.

'Dat ik ooit over kinderen krijgen getwijfeld heb…'
 

Emmy (44): ''Als we op zondagochtend met z'n vieren in bed liggen, kan ik me gewoon niet meer voorstellen dat we zo lang hebben getwijfeld of we überhaupt wel kinderen wilden. Jeroen en ik waren bang dat we het ouderschap te zwaar zouden vinden, dat we geen eigen leven meer zouden hebben. Tot Moeder Natuur ons een handje hielp: ik bleek zwanger te zijn geraakt door de pil heen. En wat was de komst van Loek een verrijking voor ons leven. Zo erg zelfs, dat we meteen een tweede wilden. Met Boaz was ons gezin compleet. Ik ben zo blij dat het lot ons een zetje heeft gegeven, want ik weet niet of we die stap hadden durven nemen. Terwijl ik nu soms denk: had ik maar eerder geweten hoe leuk kinderen zijn. Als ik jonger was geweest toen de eerste kwam, had ik er wel vijf gewild!''

Welke levensles wil jij de Vriendin-lezerssen meegeven? Deel hem op het forum of mail je verhaal naar post@vriendin.audax.nl.

Reageer op dit artikel

Instagram