Persoonlijke verhalen

Genânte bruiloftsblunders: ‘Mijn moeder had een spierwit pakje aan…’

Alles is tot in de puntjes geregeld, want je trouwdag wordt de mooiste dag van je leven. Maar er gaat weleens iets mis…

‘Mijn moeder droeg een spierwit pakje…’
Julie (37): “Het is echt een etiquetteregel voor bruiloften: alleen de bruid komt in het wit, jij als gast niet – tenzij anders is aangegeven. Zoiets communiceer je natuurlijk niet van tevoren, je gaat ervan uit dat iedereen dat wel weet. Nou, mijn moeder dus niet. Ze was naar een exclusieve modezaak gegaan, had daar enthousiast verteld dat ze een pakje zocht voor de bruiloft van haar dochter en toen haar oog op een hagelwit setje viel, ging er bij niemand een belletje rinkelen.

Ik zag het pas op de dag zelf, ze had het voor mij als verrassing gehouden. Ik moest toch echt wel even slikken. Ik zag ook een paar van mijn vriendinnen met opgetrokken wenkbrauwen naar de outfit van mijn moeder kijken. Achteraf heb ik haar wel voorzichtig verteld dat ze, als ze nog een keer een bruiloft had, toch echt beter voor een ander kleurtje kon gaan. Ze wist het niet, zei ze. Ach, ik heb het haar binnen een minuut al vergeven, ze is tenslotte mijn moeder. Maar ze blunderde wel behoorlijk in mijn ogen, die ene speciale dag.”

‘Mijn jurk was het eerste uur kleddernat’
Esmee (32): “Ik was bijna helemaal klaar, mijn make-up zat fantastisch, ik had mijn jurk aan en de tranen stonden al in mijn ogen bij het idee dat mijn vriend mij zo van de trap zou zien komen, toen de visagist vroeg of ik nog heel even wilde gaan zitten om een laatste pluk haar vast te lakken. Mijn moeder had even daarvoor een latte macchiato voor me gemaakt en al minimaal drie verschillende mensen hadden tegen me gezegd dat ik op moest passen. En toen gebeurde het. Ik ging zitten, zette het glas op tafel neer, maar deed dat door de zenuwen zo onhandig, dat het op de grond viel. Overal glas en mijn mooie jurk zat aan de onderkant onder de spetters.

Het is jammer dat we geen beeld en geluid hebben van dát moment, want iedereen in de kamer gilde het uit alsof er zojuist een wereldramp had plaatsgevonden. Mijn tante handelde razendsnel, vulde een glas met warm water en gooide dat over de spetters heen. Door de gladde stof, verdwenen de vlekken als sneeuw voor de zon, maar mijn jurk was het eerste uur wel kleddernat. Tot de dag van vandaag word ik ermee gepest. Zo heb ik al eens koffie in een tuitbeker gekregen, bijvoorbeeld. De rest van de dag verliep overigens perfect.”

‘We hebben er wel héél bijzondere trouwfoto’s aan overgehouden’

‘Ik verbrandde mijn voorhoofd met mijn krultang’
Diana (35): “Ik had een haarstuk gekocht om in mijn lange haar te doen, om zo een prachtige Elsa-vlecht te creëren op mijn bruiloft. De dag voor ons huwelijk wilde ik mijn kapsel nog even uittesten. Ik had er een krultang bij gepakt die behoorlijk heet wordt. Waar ik normaal gesproken altijd prima met dat ding om kan gaan, wist ik het nu zo voor elkaar te krijgen dat ik mijn voorhoofd er ontzettend mee verbrandde. Midden in het zicht ontstond een rode streep. En de dag erna, dé dag dus, zat er een nare wond op die plek. De visagist heeft het gelukkig met een dikke laag make-up nog aardig kunnen redden en op de foto’s is het vakkundig weggeshopt.”

‘We zakten door de riksja’
Jennifer (32): “Zes weken voor onze bruiloft, tijdens zijn vrijgezellenfeest, brak mijn man zijn enkel. Het was ons plan om op de bakfiets naar de trouwceremonie te gaan, maar dat nu wel werd lastig. We besloten daarom een riksja met chauffeur te huren, maar een dag voor de bruiloft werd de chauffeur ziek. Onze topfotograaf bood aan de riksja te besturen. Onderweg naar de kunstgalerij waar we zouden trouwen, zakten we door de as van het voertuig. Het gebeurde voor een vol terras en we moesten er ontzettend om lachen. Gelukkig hadden we ons niet bezeerd. Het laatste deel legden we te voet af (ik droeg gympen onder mijn jurk, dus dat was te doen) en we konden nog een klein stukje meerijden in de auto van de fotograaf die hij snel had opgehaald. Uiteindelijk waren we nog nét op tijd en we hebben er heel bijzondere trouwfoto’s aan overgehouden.”

‘Daar lag ik, op de grond, met mijn benen omhoog’
Monica (36): “Moe van het dansen, tijdens het feest op onze bruiloft, besloot ik even bij een groepje collega’s te gaan zitten. Zij zaten aan zo’n hoge tafel met barkrukken eromheen. Zonder na te denken ‘hopte’ ik op de barkruk zoals ik normaal doe. Alleen werkt dat dus niet met een trouwjurk met enorme hoepel en sleep. De sleep zorgde ervoor dat de barkruk omviel, ik zat er half op en ging mee. Daar lag ik op de grond, bedolven onder mijn jurk met mijn benen in de lucht. Er kwamen onmiddellijk meerdere mannen verschrikt aanrennen om me te redden. Het was een zachte landing, dus ik had gelukkig nergens last van. We lagen dubbel van het lachen. Mijn belangrijkste tip voor iedereen die gaat trouwen: ga niet op een barkruk zitten!”

Lees alle bruiloftsblunders in Vriendin 20.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Estar

Ik had een stukje heet plastic in mijn nekband gehad enkele dagen voor de bruiloft, kon gelukkig goed weggewerkt worden. Maar mijn man won het, een dag voor de bruiloft ging hij squashen met mijn zwager, resultaat squashballetje op zijn oog en een mooi blauw ooglid. Viel gelukkig niet op de foto’s op, mede dankzij een goede zalf die de zwelling deed minderen en de blauwe plek tegen ging….

Beantwoorden