Placeholder

Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Felicia: “Afgelopen zomer lagen Nick en ik op het strand. Een vrouw naast ons knikte naar Nick en zei tegen mij: ‘Hij heeft zich niet ingesmeerd.’ Ik vond het vreemd dat ze mij aansprak. Waarom zei ze dat niet tegen Nick? Het kwartje viel toen Nick zei: ‘Zij denkt dat ik je zoon ben.’ Nick en ik schelen 27 jaar, maar ik ben helemaal niet bezig met dat leeftijdsverschil. We zijn gek op elkaar en hebben het fijn samen.

Student
Ik leerde Nick in 2014 kennen. Voor de organisatie waar ik toen werkte, de Wageningen Universiteit, was ik op zoek naar een vormgever. Ik plaatste online een oproep bij het Gra sch Lyceum in Rotterdam. Nick was student en reageerde. Hij zat op dat moment in China voor zijn stage, maar wilde de opdracht, die online kon worden uitgevoerd, graag aannemen. We raakten aan de praat via e-mail en Skype. Ik merkte dat hij veel kennis had over zijn vak en besloot met hem in zee te gaan. Onze samenwerking, die een paar weken duurde, verliep soepel. Begin 2015 kwamen we elkaar toevallig weer online tegen, nu op een datingsite.

‘Zijn ouders zijn jonger dan ik, best een gek idee’ 

 

Ik was sinds drie jaar vrijgezel en wilde weer gaan daten. Voor de lol, want ik had geen behoefte aan een nieuwe relatie. Toen ik Nicks pro elfoto zag, dacht ik: hé, die ken ik! Ik wist dat Nicks stage in China zes maanden duurde. Omdat ik benieuwd was hoe hij het in Sjanghai had gehad, stuurde ik hem een berichtje. Nick vertelde dat hij was afgestudeerd en voor zichzelf was begonnen als gra sch vormgever. Ook ik was net mijn eigen bedrijf gestart, als veganistisch kok in de catering. Een paar leuke chats later nodigde ik Nick uit om bij me te komen eten. Daar reageerde hij positief op. ‘Het is geen date,’ zei ik expliciet, ‘maar gewoon voor de gezelligheid.’ Zo zag hij het ook. Het leek me gezellig om een keer voor Nick te koken. Ik vond hem een aardige jongen. Gewoon iemand met wie ik leuk contact had, zonder bijbedoelingen.” 

Zin om te zoenen
Tijdens het eten praatten we ook over persoonlijke dingen zoals onze families. Ik vond hem een leuke jongen, aantrekkelijk ook. Op die manier had ik nog niet naar hem gekeken. We hadden een jaar eerder kort zakelijk contact gehad. Nu ik hem in het echt ontmoette, bleek hij best wel mijn type. Over het leeftijdsverschil van 27 jaar dacht ik helemaal niet na. Het was gewoon erg gezellig. Na het eten kletsten we op de bank verder. Ik voelde me op mijn gemak bij Nick. Op een gegeven moment keek ik hem aan en dacht ik: ik wil jou zoenen! Dat kwam niet door de wijn, het was een verlangen dat ineens in me opkwam. Ik schrok er niet van, het voelde gek genoeg jn en vanzelfsprekend. Vroeger had ik dat nooit gedurfd, nu zei ik tegen hem: ‘Ik heb zin om je te zoenen.’ Ik wist niet hoe Nick zou reageren, maar was niet bang dat de sfeer ineens zou omslaan. Daarvoor was onze klik te duidelijk. Nog geen vijf seconden later schoof Nick naar me toe en begon me te zoenen. In lms volgt daarna meestal zo’n ongemakkelijk moment: wat nu? Maar bij ons ging het heel natuurlijk. Het voelde zelfs zo goed, dat hij die avond niet meer is weggegaan.” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 41. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.