Persoonlijke verhalen

Favoriete tv-momenten uit All You Need Is Love van Robert ten Brink

Het jaar van Robert ten Brink kende veel mijlpalen, maar ook heftige momenten. Eigenlijk net zoals de kandidaten van All You Need Is Love, dat alweer in het 25ste seizoen zit. In het kerstnummer van Vriendin blikken we samen met Robert ten Brink terug. Speciaal voor Vriendin deelt Robert zijn favoriete tv-momenten uit 25 jaar All You Need Is Love. Je ziet ze hieronder!

1. “Op één staat altijd nog het verhaal van Chantal en Rinus Urlich, uit 1997. Hij was heel erg ziek en wilde haar ten huwelijk vragen. Toen hebben we alles uit de kast getrokken: we namen ze mee naar Venetië met een privéjet. Daar was de hele familie, en Marco Borsato kwam zingen. Toen Rinus overleed, zijn we natuurlijk ook naar de begrafenis gegaan, en we hebben lang contact gehouden met Chantal.”

2. “Alle familieherenigingen van de laatste jaren in Australië. Het blijft zo heftig om twee weken op pad te gaan met een groep mensen en om dan samen zo’n belangrijk moment mee te maken. Dat is fantastisch.”

3. “Die jongen bij dat concert van Normaal die een meisje mee uit vroeg, maar die niet wilde omdat ze al een vriend had.”

4. “De man met de bos rozen die wegholde, terwijl hij riep: “Ze houdt wél van me, Robert!” Terwijl wij zeiden: “Nee, ze houdt niet van je.” En dan die vrouw die wegrende, en hij erachteraan, door de straten hollend met die rozen, de camera er ook achteraan.

5. “Afgelopen seizoen zat er een jongen in de studio die afschuwelijk verliefd was geworden op een andere man in Australië. Hij zat nietsvermoedend in de studio. Wij hadden in Australië een cameraploeg neergezet en overvielen die man met de vraag of hij naar Nederland wilde komen. Dat zag die jongen in de studio, maar dan komt zijn vriend opeens de studio in lopen. Hij werd helemaal gek.”

6. “Al die duizenden momenten in de caravan blijven magisch. Het is heel spannend om mensen mijn wereld in te trekken van mijn mobiele studiootje, ze een boodschap laten zien, en dan hun reactie afwachten. Het is mooi om te zien dat het soms echt zin heeft. Dat mensen denken: shit, hij bedoelt het echt goed of: dit is wel heel bijzonder wat hij nu voor me doet.”

7. “Fragmenten zoals die over de man die inmiddels was overleden en nog een formulier naar All You Need Is Love had ingestuurd. We hadden zijn vrouw en dochter in de studio uitgenodigd, en Trijntje Oosterhuis zong Somewhere over the rainbow voor hen. Dat soort momenten zijn prachtig, puur en eerlijk.”

Foto: Bart Honingh

Reageer op dit artikel

Instagram