Placeholder

Elske DeWall: ‘Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken’

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds…”

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds…”

Wat was jouw laatste vakantie?
“Ik ben in januari in mijn eentje naar Amerika geweest en heb daar drie weken lang een roadtrip gemaakt. Op Oudjaarsdag vloog ik naar Florida, waar ik eerst twee dagen op het strand heb doorgebracht. Best gek, in 25 graden naar vuurwerk kijken! Daarna ben ik naar New Orleans, Memphis en Nashville gereden en weer terug naar Florida. In totaal zo’n drieduizend kilometer. Ik hou van autorijden, maar heb alle weertypes meegemaakt. In New Orleans was het ook nog warm, maar onderweg naar Memphis kreeg ik eerst een tropische storm en toen zelfs ijzel. Ik ben wel dertig ongelukken tegengekomen!”

En dat helemaal in je eentje?
“Ja! Ik was nog nooit alleen op reis geweest en wilde weten of ik dat kon. Ik dacht van niet, want ik ben nogal chaotisch en raak altijd van alles kwijt. Maar dat viel mee. Tot de laatste dag, toen heb ik mijn zonnebril ergens laten liggen. Nou ja, beter dan mijn paspoort! Misschien ging het juist
goed omdat ik alleen was: ik moest wel opletten. Eenzaam ben ik niet geweest, want in je eentje ontmoet je makkelijk mensen, merkte ik. In New Orleans ontmoette ik in een hostel een meisje uit Zwitserland en een jongen uit Engeland. We zijn drie dagen samen op pad geweest, superleuk. Dat doe je waarschijnlijk niet als je met iemand bent. Nu ben ik om: alleen op vakantie, ik kan het iedereen aanraden.”

Welke bestemmingen staan er nog op je verlanglijstje?
“Ik wil graag een keer naar Zuid-Afrika en Brazilië lijkt me ook mooi, en Cuba, Australië of Nieuw-Zeeland… Al vind ik dat eigenlijk te ver, want ik heb het niet zo op vliegen. Ik ben tijdens een vlucht vanuit Canada in een sneeuwstorm terechtgekomen: ik ben nog nooit zó bang geweest. Dat vliegtuig schudde bijna uit elkaar. Sindsdien vind ik vliegen toch minder. Ik doe het wel, en bij mijn laatste reis dacht ik zelfs: misschien ben ik nu over mijn angst heen.”

Wat wordt je volgende reis?
“Met mijn zus naar New York. Drie jaar geleden is ze getrouwd en als vrijgezellencadeau zou ik haar meenemen naar New York. Maar ik was toen net bevallen van Herre. Nu is zíj net bevallen, maar we gaan in oktober. Wat we gaan doen? Waarschijnlijk veel geld uitgeven in winkels, haha. En we hebben al heel lang het idee om samen een tattoo te laten zetten, dat willen we ook daar doen. En verder er gewoon zíjn, want New York is een superstad!”

Lees nog meer over de zomer van Elske in Vriendin 30