Persoonlijke verhalen

Els: ‘Mijn man liet me in de steek, maar ik ben er sterker uitgekomen’

Na een relatiedip leek het weer goed te gaan tussen Els (30) en haar man Henk (33). Tot hij haar na de geboorte van hun tweede kind plotseling verliet. “Hij zei dat ik mijn kans had gehad.”

'Eén mailtje, om een einde te maken aan een huwelijk van zeven jaar'
 

Els: “Een e-mail stuurde hij. Eén mailtje, om een einde te maken aan een huwelijk van zeven jaar. Kan het nog onpersoonlijker? Ik zat achter mijn laptop en las het bericht wel honderd keer: ‘Vanaf morgen heb ik permanent een kamer op de basis. Ik kom niet meer naar huis.’ Bam. Geen gesprek, geen uitleg. Hij spoelde onze relatie van zeven jaar door de wc alsof het niets was. Nu, drie jaar later, snap ik nog steeds niet wat er precies is misgegaan. We hadden net een baby (Milou), de dochter waarnaar hij zo had verlangd, het tweede kind dat ons gezin – volgens hem – compleet zou maken.”

Opgebiecht
“Toen ons eerste kind, Thijs, ruim twee was, kwamen we in een relatiedip. Ons oude huis werd maar niet verkocht en we hadden wel al een nieuw huis gekocht in een ander deel van Nederland. Daardoor zaten we met dubbele lasten. We hadden minder te besteden en de irritaties daarover leverden vaak ruzie op.

‘Mijn eerste ingeving was: scheiden. Maar hij wilde me absoluut niet kwijt, zei hij’
 

Toen Henk, beroepsmilitair, voor een oefening in Spanje was, biechtte hij telefonisch op dat hij in die zware periode was vreemdgegaan. Nota bene met een vriendin van me! Volgens hem was het een gevolg geweest van onze problemen: bij haar vond hij een luisterend oor, bij mij had hij het gevoel dat ik hem niet goed genoeg vond.

Mijn eerste ingeving was: scheiden. Ik kon niet leven met zijn ontrouw. Henk zei ook dat hij gevoelens voor haar had. Maar toen hij terugkwam, betuigde hij spijt. Hij wilde me absoluut niet kwijt. Ik hield nog steeds van hem en ik wilde Thijs bovendien niet laten opgroeien in een gebroken gezin, dus ik wilde het nog een keer proberen. Toen hij een maand later weer op uitzending ging, deed hij zijn best om mijn vertrouwen terug te winnen. Hij stuurde me rozen en cadeautjes en zei dat hij nu wist dat hij ons wilde, en niet haar. Hij wilde er alles aan doen om het goed te maken en stelde voor om voor een tweede kind te gaan. Eerder wilde hij dat niet, maar zo liet hij me zien dat hij zich echt aan me wilde binden. Mijn vertrouwen in hem was nog niet helemaal hersteld, maar ik zag wel dat hij zijn best deed."

Lees het hele verhaal van Els in Vriendin 11 en praat mee op het forum

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram