Persoonlijke verhalen

Domien Verschuuren: ‘Eindelijk gaat mijn wekker om een goeie reden!’

De carrière van radio-dj Domien Verschuuren (29) gaat lekker: in november mocht hij de ochtendshow op 3FM overnemen van Giel Beelen en een maand later zat hij voor de derde keer in het Glazen Huis. Toch ging het ook weleens minder: “Mijn collega’s trokken me niet.”

Als we Domien aan het begin van de middag spreken, ziet hij er verrassend wakker uit voor iemand die om vier uur naast zijn bed stond. Zo vroeg gaat namelijk zijn wekker sinds hij vorig jaar de ochtendshow van 3FM van Giel Beelen overnam. En dat voor iemand die zegt nooit een ochtend­ mens te zijn geweest! “Of mijn wekker nou om vier uur of om negen uur gaat, ik vind het allebei niet jn. Maar nu gaat hij met een verdomd goede reden, dat helpt. En het is elke werkdag, dus ik bouw een ritme op. Er zitten dagen tussen dat ik tijdens het hierheen rijden moeite heb mijn ogen open te houden, maar op het moment dat ik in de studio ben, is het over.” 

Was het een eer om te worden benaderd voor de ochtendshow?
“Een enorme eer! Ik wist niet goed wat me overkwam toen ik serieus werd gevraagd. Ik deed de avond­ show, van zes tot negen, en ik was al wel een beetje toe aan een nieuwe uitdaging. Maar ik zag mezelf niet als beoogd opvolger van Giel. Ik heb eerst zelfs keihard nee gezegd. Maar toen heb ik het idee op me laten inwerken, en toen Giel me een keer polste, meer van ‘Wat áls…’, ging ik steeds meer geloven dat ik het misschien kon. Het zijn grote schoenen om te vullen: Giel heeft ochtendradio uitgevonden, ik volgde zijn programma al vanaf de middelbare school. Toen ik begon bij 3FM, presenteerde ik tussen vier en zes ’s ochtends, en luisterde ik op de ets naar huis naar Giel.” 

Afgelopen december zat je voor de derde keer in het Glazen Huis. Is dat het hoogste wat je als 3FM­dj kunt bereiken?
“Na de ochtendshow is dat wel het summum, ja. Deze keer was weer iets anders, omdat we met z’n tweeën waren in plaats van met z’n drieën. Maar uiteindelijk viel het me mee. Frank van der Lende en ik zijn naast het werk goede vrienden en waren goed op elkaar ingespeeld. Tja, en Tijn, het ongeneeslijk zieke jongetje dat geld inzamelde door nagels van mensen te lakken, was geweldig. Een actie die zó aanslaat, kun je van tevoren nooit bedenken. Voor mij was Tijn dit jaar typerend voor Serious Request.” 

Lees het hele interview in Vriendin 5 (vanaf morgen in de winkels).

Reageer op dit artikel

Instagram