Persoonlijke verhalen

‘Dit was mijn grootste vakantieblunder’

Er zijn van die vakanties die je nooit meer vergeet vanwege dat hilarische moment of die genante situatie. 3 lezeressen over hun grootste vakantieblunder. Van bijna het hotel worden uitgezet tot filmen met de lensdop er nog op…

PANIEK OM NIKS
Celine (30): “Mijn vriend en ik gingen voor het eerst samen een weekend weg, met de bus naar Berlijn. Ik had mijn koffer gepakt met behulp van een vakantielijst en was er helemaal klaar voor. Tot ik er op de avond voor vertrek achter kwam dat mijn paspoort bij mijn moeder lag. Ik woon in Amsterdam en zij in Amersfoort. Ik had geen auto, kon er ook geen lenen van iemand en ’s nachts rijdt er tussen Amsterdam en Amersfoort geen openbaar vervoer. Ik was behoorlijk in paniek en heb op alle mogelijke websites gekeken of ik ook met mijn rijbewijs naar Berlijn kon reizen. Ik heb zelfs naar de touroperator gebeld om te vragen of ik met mijn rijbewijs naar Berlijn kon, maar de buschauffeur had het recht mij de toegang te ontzeggen omdat een Nederlands rijbewijs in het buitenland geen legitimatiebewijs is. Om vijf uur de volgende ochtend zou onze bus vertrekken en de eerste vraag die werd gesteld, was of ik mijn paspoort bij me had. Ik besloot te doen alsof mijn neus bloedde en gaf met zo veel mogelijk overtuiging mijn rijbewijs aan de buschauffeur. Gelukkig mocht ik gaan zitten. Toen ik na een paar dagen terug was in Nederland, heb ik direct mijn paspoort bij mijn moeder opgehaald. Dat ligt voortaan gewoon bij mij thuis!”

VERGETEN LENSDOP
Dionne (23): “Mijn ouders waren samen op vakantie in Griekenland. Mijn moeder zou voor het eerst van haar leven op een scooter rijden, en was natuurlijk supertrots. Enthousiast had mijn vader haar gefi lmd. Maar helaas, toen ze ’s avonds weer in het appartement waren en de beelden wilden terugkijken, was het een erg donker fi lmpje… De lensdop had al die tijd op de camera gezeten.”

KATTEN EN VLOOIEN
Margreet (35): “Tijdens mijn liftreis naar Engeland en Schotland zouden de buren voor mijn twee poezen zorgen. Om ervoor te zorgen dat ze naar buiten konden wanneer ze dat wilden, had ik het bovenraam opengelaten. Maar dat vonden niet alleen mijn poezen leuk… Toen ik terugkwam, zaten er elf (!) katten in mijn kamer. Het ergste was nog dat ik naast al die katten ook een vlooienplaag in huis had; ze sprongen rond over mijn bord.”

Lees nog meer vakantieblunders van lezeressen in Vriendin Zomerspecial. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel