Persoonlijke verhalen

Derk Bolt: ‘Weten waar je vandaan komt: dat is voor iedereen belangrijk’

Derk Bolt (57) herenigt mensen met hun biologische familie voor het tv-programma Spoorloos. Als hij op reis gaat, verzekert hij zijn kinderen dat hij altijd weer terugkomt. “Veel mensen in ons programma gaan er al hun hele leven onder gebukt dat hun ouders op een dag nooit meer terugkwamen.”

Wat betekent Spoorloos voor je?
“Het is mijn werk en mijn hobby. Spoorloos brengt mensen weer bij elkaar die op zoek zijn naar hun biologische familie. Het gaat dan om kinderen die voor adoptie zijn afgestaan of uit gebroken relaties komen. Het programma is heel bepalend voor mijn leven. Ik vind het een uitdaging om met een paar gegevens op pad te gaan om iemands familie te vinden. Voor een zoektraject is het soms nodig dat ik meteen huis en haard kan verlaten. Spoorloos is daarom óók bepalend voor het leven van mijn ex-vrouw en onze zoon (17) en dochter (15). Als mijn ex me niet zou steunen, zou ik mijn werk niet kunnen doen."

Reageer op dit artikel

Ben jij iemand uit het oog verloren?

Nee, nog nooit

Ook ik kijk vaak ,maar dan gaan mijn gedachten naar de kinderen die verwekt zijn de de minnaar van de moeder….. En deze kinderen niet weten dat ze van een andere man zijn ….. Zo als ik te weten ben gekomen dat mijn vader een kind heeft verwekt bij een andere vrouw en ik dus een halfbroer heb ….. Alleen deze jongen komt er nooit achter dat zijn vader zijn vader niet is …….. En hij wel altijd in mijn Hooft rond spookt …. Maar ik er ook niet achter kan komen waar hij is ….. Dat schiet mij altijd bij spoorloos door me hooft en denk aan hem

Nee, nog nooit

ik kan dat niet

Instagram