Persoonlijke verhalen

De zomer van… Kim-Lian van der Meij

De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Deze week vertelt Kim-Lian van der Meij (35) over haar eigen paradijsje in Zweden. “Ooit willen we er misschien wel gaan wonen.”

Kim-Lian van der Meij (35) is het gelukkigst als ze met haar vriend Daniel, hun kinderen Ronja (8), William (6) en Benjamin (3) én de twee honden in hun eigen romantische boshuis in Zweden is. 

Was dat ook jouw laatste vakantie, in Zweden? 
“Nee, in de meivakantie zijn we met het hele gezin naar Cannes geweest. Daniels moeder is Frans en heeft daar een appartement, dat is dus vaste prik. En Cannes heeft voor Daan en mij ook een speciale betekenis, omdat we ooit samen een Europese reis hebben gemaakt die ons er bracht.”

Vertel eens, over die reis?
“Toen Daniel en ik een jaar of vier samen waren, waren we allebei druk met werk en raakten elkaar een beetje kwijt. We zijn toen op een soort verzoeningsreis gegaan, om te kijken of we elkaar weer konden vinden. Zes weken hebben we door heel Europa gecrost, van Frankrijk en Italië tot Denemarken en Zweden. Niks gepland, we keken wel waar we sliepen. Tijdens de lange autoritten zaten we uren te praten over alles en nog wat. Ik ben zo dankbaar dat we dat hebben gedaan! Zo merkten we dat de liefde er nog was, maar dat we tijd moesten maken voor elkaar. En we maakten herinneringen waar we nog steeds van genieten.”

Zoals…?
“We konden op een avond geen hotel vinden en waren zó moe dat we uiteindelijk uit wanhoop een kasteeltje hebben gehuurd. Voor achthonderd euro per nacht! Op de boot naar Corsica kregen we ruzie met een bemanningslid omdat we uit onze kamer moesten waar we nog aan het vrijen waren, haha. Het was echt zo’n rock-’n-rollreis. Later bleek dat toen Ronja is verwekt. Die reis was in meerdere opzichten het begin van een nieuw leven.”

Lees het hele interview in Vriendin 28, vanaf morgen in de winkels. 

Reageer op dit artikel

Instagram