Persoonlijke verhalen

De keuken van… Wilfred en Lili Genee

In woonmaand oktober neemt Vriendin een kijkje in de keuken van BN’ers. Deze laatste aflevering vertellen Wilfred Genee (49) en zijn vrouw Lili (44) over het belang van gezonde voeding voor kinderen. “Maar een frietje
af en toe kan best.”

Als Lili de deur opendoet, is Wilfred er nog niet. Hij staat hopeloos vast in de file. Geen punt: Lili zet een kopje thee en begint enthousiast te vertellen. Over Wilfred en zichzelf, maar ook over koken en eten. 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
“Via ons werk. Jaren geleden organiseerde ik een sportevenement voor Unicef, en ik zocht ik een BN’er die het evenement wilde presenteren. Ik kende René van der Gijp al via mijn werk en hij bracht me in contact met Wilfred. Eigenlijk heeft de liefde voor kinderen ons dus samengebracht.”

Was het liefde op het eerste gezicht?
“Ja, de vonk sloeg meteen over. Toen ik Wilfred voor het eerst belde, had ik hem meteen een uur aan de telefoon, terwijl hij eigenlijk al binnen vijf minuten ja had gezegd tegen die presentatieklus. Maar Wilfred is iemand die doorvraagt. Dat hij zo de tijd voor me nam, vond ik heel bijzonder. Ik vond hem op dat moment meteen al leuk. Maar de vlam sloeg pas echt in de pan toen ik hem uit zijn auto zag stappen bij dat evenement. Dat was het moment waarop ik was verkocht! Ook al hoopte ik van tevoren nog dat ik niet verliefd zou worden, want Wilfred zat nog half in een relatie. Voordat we iets met elkaar konden beginnen, moest hij eerst zijn leven op orde brengen. Precies dat gebeurde toen hij en z’n ex uit elkaar gingen. Inmiddels heb ik een leuke band met zijn ex. Zo zit haar zoon op tennisles samen met onze zoon Luca.”

Wilfred kennen we allemaal van tv, maar jou niet. Kun je wat meer over jezelf vertellen?
“Ik ben op m’n zevende met mijn ouders vanuit Iran naar Nederland gekomen, in eerste instantie tijdelijk. Mijn moeder voelde aan alles dat het minder veilig werd in Iran. Het borrelde, zei ze. Haar voorgevoel klopte; drie maanden later brak de revolutie uit. Vanaf dat moment bleven we hier in Nederland. Mijn moeder is daarna geëmigreerd naar Canada, waar het nóg rustiger is dan hier. Ik heb Communicatiewetenschappen en Engels gestudeerd en werkte jaren als adviseur voor een aantal grote organisaties. Ik was een echte carrièrevrouw."

Ben je nog steeds zo’n carrièrevrouw?
“Ik was het totdat ik Wilfred leerde kennen en ik zwanger raakte. Toen eerst Isabeau en daarna Luca werd geboren, wilde ik een tijdje stoppen met werken. Het voelde voor mij beter om de eerste jaren bij de kinderen te zijn. Dat was geen gemakkelijke beslissing, want ik vond mijn werk hartstikke leuk. Maar ik zou na een aantal jaar gewoon weer gaan werken, had ik me voorgenomen. Dat pakte alleen iets anders uit. Nadat onze dochter Isabeau werd geboren, ging ik me namelijk verdiepen in gezonde voeding voor kinderen. Ik las zo veel dingen die ik nog niet wist en die ik met anderen wilde delen, dat ik er twee boeken over heb geschreven, samen met Wilfred. Maar dat project is wat uit de hand gelopen. Inmiddels zetten we ons in om ervoor te zorgen dat kinderen in Nederland bewuster gaan eten en meer bewegen." 

Benieuwd naar de recepten van Wilfred en Lili? Hier vind je alvast hun recept voor lasagne van flespompoen en knolselderij.

Het hele interview lees je in Vriendin 43. 

Win! Morgen geven we 10x het boek 'Wedden dat het lekker is' van Wilfred en Lili Genee weg. Houd Vriendin.nl dus goed in de gaten.

Foto: Bart Honingh

Reageer op dit artikel

Instagram