Persoonlijke verhalen

De keuken van… presentator Sander Janson

Vijftien jaar lang presenteerde Sander Janson (46) Campinglife. Maar wist je dat hij, behalve van kamperen, ook erg van gezonde voeding houdt en dol is op koken? Zo heeft hij in zijn keuken een grote Italiaanse oven en een professioneel espresso- apparaat. “Als je goed eet, voel je je lekkerder en heb je meer energie.”

De meeste mensen associëren jou niet met koken en gezonde voeding…
“Dat snap ik, ik loop er ook niet echt mee te koop. In tegenstelling tot de rest van de wereld: je hoeft maar op Instagram te kijken en de smoothies, bananenbroden en mensen die hun sixpack laten zien, vliegen je om de oren. Gezond eten is een hype op dit moment. Maar dat is alleen maar goed. Hoe meer mensen ermee bezig zijn, hoe gezonder we worden.”

Hoe komt het dat jij er ook mee bezig bent?
“Dat komt absoluut door mijn moeder. Wij kregen vroeger thuis al muesli, dat vonden mijn vriendjes heel raar. En ze noemden het lijnzaadbrood dat mijn moeder bij het reformhuis kocht ‘betonbrood’, zo zwaar was het. Veel van mijn kennis over gezonde voeding heb ik van haar meegekregen. Ook van mijn vader trouwens, die slager was, waardoor ik precies weet wat kwalitatief goed vlees is.

In april zette RTL Campinglife stop. Hoe was dat voor jou?
“Ik presenteerde het al vijftien jaar, dus het was onderdeel van mijn leven geworden. In de zomermaanden was ik altijd op pad voor mijn programma. Toen RTL het opeens stopzette, voelde ik me geamputeerd. Een stuk van mezelf was weg. Ik had net een paar jaar daarvoor een huis gekocht en ik ben alleen, dus hoe zou ik de hypotheek gaan betalen? En wat voor werk zou ik nu gaan doen? Dat soort gedachten spookten door mijn hoofd."  

Het hele interview met Sander lees je in Vriendin 41

Foto: Bart Honingh

Reageer op dit artikel

Instagram