Placeholder

Stefanie: naked cake

Stefanie gaat een taart bakken voor Dirks verjaardag, maar het gaat niet helemaal zoals ze wil…

Stefanie gaat een taart bakken voor Dirks verjaardag, maar het gaat niet helemaal zoals ze wil…

Ik heb een houten kistje voor Dirk gekocht. Er zitten zaadjes en een pak aarde bij. ‘Grow your own herbs’ staat erop. Ik verpak het in cellofaan met chocolade, pinda’s en een kaartje erbij.
Het ziet er feestelijk uit, maar ik vind het geen speciaal cadeau.

Iets voor de motor
Waarom kan ik voor de liefde van mijn leven, met wie ik al zo lang samen ben, geen bijzonder cadeau vinden?
‘Iets voor de motor’, zei Dirk. Hij heeft nieuwe motorhandschoenen nodig, maar ik weet niet eens welke maat hij heeft. Een cadeaubon of geld geven vind ik niet leuk. Nee, dan liever een kruidentuintje. Ach, het gaat niet om het cadeau, maar om de liefdevolle aandacht die ik aan Dirks verjaardag besteed. Daarom ga ik taarten bakken.

Lastig lastig
Eerst maak ik een appeltaart, maar er moet ook een echte verjaardagstaart komen. De biscuittaart, die ik als basis gebruik, lukt goed. Ik vul hem met een mengsel van botercrème en karamel. Daarna bekleed ik de taart met rode fondant. Op internet zoek ik een voorbeeld van een motor. Ik vind een chopper van fondant. Ik maak grijze velgen en doe daar zwarte banden omheen. Als ik het motorblok en zadel op de banden plaats, zakken de banden naar beneden. Nog lastiger is het om een stuur te maken. Het valt steeds om.

Dirk zit op de bank. Hij hoort mijn gemopper en zegt dat ik een satéprikker moet gebruiken. Hij heeft altijd goede ideeën en is kunstzinnig. Hij zou een mooie taart kunnen maken, maar dat wil ik juist voor hem doen.

Stom
Het prikkertje houdt de boel bij elkaar. Voorzichtig plaats ik de motor op de taart.
‘Wat vind je van je taart?’
Dirk lacht. ‘Kleien wordt niet jouw hobby, maar Adriana vindt de taart vast mooi’, zegt hij diplomatiek. Ik lach ook, maar kan wel huilen. Het is over tienen. Ik ben de hele avond met die stomme taart bezig geweest.

Blote taart
‘Zal ik de motor eraf halen?’ vraag ik.
‘Ja, straks denken ze nog dat ik een motorongeluk heb gehad’, antwoordt Dirk. Ik verwijder de motor. Met uitsteekvormpjes maak ik een ’51’ van velggrijs. Nog wat sterretjes erbij en klaar is de taart. Hij ziet er netjes uit, maar wel een beetje simpel. De volgende keer maak ik een naked cake. Erg trendy! Ik kom die benaming veel tegen in recepten en taartenbladen. Het klinkt in ieder geval sexy. Met exotische vruchten erop, wordt het vast een succes.

Over Stefanie

Stefanie (44) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 7 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!