Placeholder

Bloemetje voor…

Helaas is er bij het Bloemetje voor Helma in Vriendin 49 de verkeerde foto geplaatst. Bij deze het verhaal van Helma met de juiste foto waar zij (rechts) samen met haar moeder en haar zus op staat.

Helaas is er bij het Bloemetje voor Helma in Vriendin 49 de verkeerde foto geplaatst. Bij deze het verhaal van Helma met de juiste foto waar zij (rechts) samen met haar moeder en haar zus op staat.

Bloemetje voor…

Helma

Leeftijd: 54

Relatie: getrouwd met Peter (52)

Kinderen: Sjors (14) en Tim (16)

Werk: freelance secretaresse

Het leukste aan Vriendin vind ik…

“de website. Ik vind de recepten die hierop worden geplaatst echt heerlijk. Wanneer ik geen inspiratie heb om te koken, surf ik naar www.vriendin.nl en bekijk ik de recepten. De gerechten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel makkelijk klaar te maken. Laatst heb ik de stamppot met rucola, gebakken spekblokjes, creme fraiche en pesto gemaakt. Het hele gezin heeft ervan gesmuld!”

Je kunt mij omschrijven als…

“een vrolijke vrouw die altijd het positieve in het leven probeert te zien. Leven en laten leven, zeg ik altijd. Laat mensen fouten maken en zit er niet bovenop om ze te corrigeren. Van fouten maken leer je alleen maar.”

Mijn lievelingseten is…

“Italiaans. Pasta en risotto vind ik erg lekker. Maar als ik op vakantie in Frankrijk ben, eet ik het liefst eendenborstfilet. Ik vind het heerlijk hoe de Fransen die bereiden. Elke zomer huren mijn man en ik een groot huis, samen met mijn zus en mijn zwager. We gaan nooit naar hetzelfde gebied in Frankrijk, maar altijd naar een andere plaats. Mijn moeder ging altijd met ons mee. Helaas was afgelopen zomer haar laatste vakantie, vlak erna is ze overleden.”

Op tv kijk ik het liefste naar…

“Britse detectives. Deze vind ik altijd goed gespeeld. Ook vind ik het leuk om te zien hoe de ‘puzzel’ als het ware wordt opgelost. Daarnaast vind ik de nieuwe serie Under the dome ook erg spannend.”

Ik geef deze bos bloemen aan…

“mijn zus Marianne. Een week nadat wij terugkwamen van onze familievakantie, is mijn moeder van de trap gevallen. Mijn zus heeft het zien gebeuren. Mijn moeder was ernstig gewond. Marianne is bij haar gebleven en heeft haar geknuffeld totdat de ambulance kwam. Helaas is mijn moeder twee uur daarna aan haar verwondingen overleden. Ik weet zeker dat mijn moeder zich in de laatste uren van haar leven veilig heeft gevoeld in de armen van mijn zus. Ik ben mijn zus daarom dankbaar dat zij op deze manier de pijn van mijn moeder enigszins heeft verzacht.”