Persoonlijke verhalen

André Rieu: ‘Dit is geen werk, maar een uit de hand gelopen liefhebberij’

Interviews geeft hij bijna niet, maar voor Vriendin maakt orkestleider André Rieu een uitzondering. In zijn eeuwenoude Maastrichtse kasteel vertelt hij over zijn leven, zijn familie en zijn werk. “Ik zou hartstikke gek worden als ik zou stoppen!”

André is een echte familieman, beaamt hij grif. “Ik geniet ervan als ik mijn familie om me heen heb. Mijn zoons zijn lieve jongens en daar ben ik trots op, want aardig zijn en respect hebben voor andere mensen vind ik belangrijk."

"Wat voor vader ik was?” Hij lacht even: “Dat kun je misschien beter aan hen vragen. Ik heb het geluk gehad dat mijn doorbraak pas kwam toen zij al tieners waren. Daarvoor heb ik ze altijd naar school kunnen brengen en weer op kunnen halen. Sinterklaas, feestjes, alles heb ik meegemaakt. Daar ben ik blij om. Ik denk dat ik wel streng was, maar niet té. En streng zijn is niet slecht voor kinderen, die hebben grenzen nodig.”

 
Lees het hele interview met André Rieu in Vriendin 49.

Reageer op dit artikel

Speel jij een instrument?

Nee, helaas niet

Ik zou het geweldig vinden om een keer het kerstconcert mee te mogen maken van André Rieu. En ach misschien maak ik wel een heel klein kansje.

Nee, helaas niet

Nee helaas niet .Maar zou het geweldig vinden om naar een kerstconcert te gaan van André Rieu

Nee, helaas niet

kom uit groot gezin en kon niet

Nee, helaas niet

ik zou graag kaarten voor me broer willen, hij heeft alzheimer en is pas 51 jaar. vind zijn muziek leuk, wie weet kan vriendin hier aandacht aan bestenden xxx

Nee, helaas niet

wel 20 jaar gedaan helaas moeten stoppen

Nee, helaas niet

Ik zou graag mijn moeder naar het kerstconcert van Andre Rieu willen sturen. Ze had namelijk kaartjes, maar toen werd Andre Rieu ziek. Het concert werd uit gesteld maar vanwege de ziekte van mijn vader konden ze niet gaan. Inmiddels is mijn vader overleden en tijdens de uitvaart werd ‘the Rose’ van Andre Rieu gedraait. Dit zullen we nooit vergeten. Misschien kan vriendin mijn moeder blij maken.

Nee, helaas niet

Toch zou ik mijn oma van 76jr heel graag willen verrassen met het concert van andre. Zij vind Andre echt super! Ze kijkt vaak dvd’s en luisterd cd van hem alleen is ze nooit naar een concert van hem geweest. Ik zou hier graag met haar naar toe gaan (k)

Nee, helaas niet

Nee,helaas niet. Ik zou graag kaartjes voor het kerstconcert willen winnen voor mijn moeder. Ze had concert kaartjes maar toen werd Andre Rieu ziek. Het concert werd verplaatst. Vanwege de ziekte van mijn vader konden ze niet gaan. Inmiddels is mijn vader overleden. Tijdens de uitvaart werd ‘The Rose van Andre Rieu afgespeelt. Dit zullen wij nooit vergeten. Misschien kan vriendin mijn moeder blij maken.

Nee, helaas niet

nee jammer genoeg speel ik geen instrument.ik zing wel graag.Het zou fijn zijn als ik het kerstconcert van andre rieu bij zou mogen wonen.ahoy is voor mij lekker dicht bij huis

Nee, helaas niet

Zou graag naar het kerstconcert van Andre Rieu willen omdat dit nog steeds een grote wens is en om mijn man te verassen, na het hartinfarct dat het net heeft overleefd, en hij een grote fan is van Andre.

Nee, helaas niet

nooit geen muziek les gehad

Nee, helaas niet

Je ne joue pas d’un instrument mais j’adore la musique d’André et le son du violon

Instagram