Placeholder

‘Als mijn man dit zou weten… zou ons huwelijk voorbij zijn’

Soms heb je iets gedaan waarvan je meteen weet: dit mag mijn man nooit te weten komen. Deze drie lezeressen biechten op wat zij bewust achterhouden.

Soms heb je iets gedaan waarvan je meteen weet: dit mag mijn man nooit te weten komen. Deze drie lezeressen biechten op wat zij bewust achterhouden.

'Ik heb een minnaar' 

Vera (43): “Ik heb al een tijd een affaire. Als ik het zo hardop zeg, schrik ik er zelf van. Als je me dit een jaar geleden had verteld, had ik je vierkant uitgelachen. Ik zou mijn man nooit bedriegen! Maar het is toch gebeurd en ik ben ook nog verliefd geworden op die ander. Ik ga nu zo’n vier maanden vreemd met een man die ik nog van de middelbare school ken. We zien elkaar eens in de twee weken en elke keer nadat we elkaar hebben gezien, neem ik me voor ermee te stoppen. Ik kan toch niet zomaar mijn huwelijk opgeven? Mijn man en ik hebben drie kinderen en we zouden ons huis moeten verkopen als we uit elkaar gaan. Ik weet dat er dagelijks talloze vrouwen de knoop doorhakken, maar ik zie alleen maar beren op de weg. Ik werk twee dagen in de week en kan daardoor veel bij de kinderen zijn. Om de kar in mijn eentje te trekken, zou ik minstens vier dagen moeten gaan werken en dat zou betekenen dat de kinderen vier dagen per week naar de naschoolse opvang moeten. Dat wil ik niet. Los van de praktische zaken, vind ik het ook emotioneel niet te doen. Elk huwelijk heeft een mindere periode, toch? Misschien heb ik dit nu wel even nodig en kan ik er over een paar maanden heel makkelijk een punt achter zetten. Tussen mijn man en mij zijn de spanning en verliefdheid allang verdwenen, maar ik ben nog wel gek op hem. Hij is een geweldig lieve vader en wij zijn elkaars beste vrienden. Ik wil hem niet missen. Met mijn minnaar heb ik geweldige seks. Dat lustgevoel is verslavend. Maar hij is geen man om de toekomst mee te delen, daarvoor zijn we te verschillend. Ik blijf hopen op het moment dat de spanning eraf is. Mijn man mag dit nooit te weten komen.”

'Op feestje slik ik weleens een pilletje' 

Natasja (30):
“Mijn man is antidrugs. Echt héél fel antidrugs. Zijn vroegere beste vriend is er bijna aan onderdoor gegaan en hun vriendschap is mede door de drugs stukgelopen. Ik was echt een feestbeest voordat ik mijn man ontmoette. Ik ging vaak naar festivals en daar slikten we vrijwel altijd een pilletje. Daar genoot ik van, hoewel ik natuurlijk ook wel wist dat het best gevaarlijk is. Ik heb mijn man hier nooit over verteld. Ik weet dat hij er heel heftig op reageert en ik heb geen zin in een preek of discussie. Daarbij wil ik geen slapende honden wakker maken. Ik ga namelijk heel af en toe nog weleens met een groepje meiden naar een festival en daar slikken we dan nog steeds, net zoals vroeger, een pilletje. Ik blijf dan altijd bij mijn vriendin slapen, de volgende dag ben ik wat brak, maar voor zover hij weet komt dat alleen door de drank. Mijn man mag dit echt niet weten, hij zou woest worden. We willen over een paar jaar dolgraag kinderen samen en ik weet dat ik het daarna niet meer ga doen. Tot die tijd geniet ik er af en toe van. Het is mijn geheim.”

'Van zijn beste vriend krijg ik nog steeds kriebels in mijn buik' 

Sascha (34): “Joost zat bij mij op de middelbare school. Ik was verlegen en hopeloos verliefd op hem, maar hij zag mij niet staan. Mijn verliefdheid op hem is altijd onbeantwoord gebleven. Toen ik zestien was, kreeg ik verkering met mijn man, de beste vriend van Joost, maar mijn gevoelens voor Joost bleven op de achtergrond aanwezig. Nog steeds kan ik kriebels krijgen als ik bij hem in de buurt ben. Hij is inmiddels ook getrouwd en heeft net als wij twee kinderen. Het is niet zo dat ik dag en nacht aan hem denk, maar hij zit nog wel steeds in mijn hoofd. Als we een verjaardag hebben en ik weet dat hij ook komt, doe ik bijvoorbeeld extra mijn best er goed uit te zien. Ik ben onwijs gelukkig met mijn man, daar ligt het niet aan. Joost doet iets met me waarop ik geen grip heb…”

Lees nog 6 geheimen van lezeressen in Vriendin 26