Placeholder

Leuke webshop: So Mary

Marieke is met de verzameling van haar opa wel heel creatief geweest!

Marieke is met de verzameling van haar opa wel heel creatief geweest!

Toen Mariekes opa 10 jaar geleden overleed, kreeg ze van haar oma zijn verzameling sigarenbandjes. In de jaren twintig van de vorige eeuw werd het verzamelen van sigarenbandjes een rage. Fabrikanten speelden hierop in door de sigarenbandjes in series uit te geven en albums te maken waarin verzamelaars de bandjes konden bewaren. Mariekes opa was zo een verzamelaar. Ze heeft de bandjes jaren in de kast laten liggen. Toch had ze altijd het gevoel dat ze er iets mee moest doen. Toen ze ze een keer sorteerde, ontdekte ze het bestaan van series en verwonderde ze zich over de mooie afbeeldingen van vlinders, vogels en bloemen.

Nu is Marieke 27 jaar en sinds begin dit jaar maakt ze de meest unieke sieraden van de oude sigarenbandjes van haar opa. Deze hippe armbanden en kettingen hebben toch een vintage uitstraling door de prachtige afbeeldingen die ruim 50 jaar oud zijn. Omdat haar sieraden zo goed aansloegen, besloot ze haar eigen webshop te starten: So Mary.

Ben jij benieuwd naar de webshop van Marieke? Neem dan snel een kijkje op www.somary.nl.

Heb je zelf ook een leuke webshop? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet staat jouw webshop binnenkort ook op Vriendin.nl!