theeleut

6 redenen waarom thee zo goed voor je gezondheid is

Ben jij ook zo’n theeleut? Het is geen geheim dat thee gezond is. Waarom eigenlijk? Wij vertellen je de zes geweldige gezondheidsvoordelen.

1. Hart

Thee heeft vaak een ontstekingsremmende werking. Zo zorgt thee ervoor dat de weefsels in je slagaders worden gekalmeerd. De kans op een hartaanval wordt hierdoor verkleind. Ook je bloeddruk en cholesterol worden verlaagd.

2. Energie

Groene thee bevat een heel klein percentage cafeïne. Hierdoor krijg je dus wel meer energie, maar valt het cafeïne-gehalte nog mee in vergelijking met een kopje koffie. Als je niet zo goed reageert op koffie, is groene thee dus een prima alternatief. Ook bevat thee L-theanine. Dit is een aminozuur dat de opname van cafeïne vertraagt. Hierdoor heb je dus langer profijt van de cafeïne.

Lees ook: Zin in een kop thee of een glas wijn?

3. Gewichtsverlies

Groene thee geeft het lichaam een signaal om opgeslagen vet te verbranden. Ook geeft groene thee dus energie, wat ervoor zorgt dat je effectiever kunt sporten. Als je vaak trek hebt in zoetigheid, kan groene thee je helpen om deze trek te verminderen.

4. Mentale gezondheid

Groene thee verbetert je mentale gezondheid doordat je stressniveau wordt verlaagd. Thee heeft een kalmerend effect dat ervoor zorgt dat mensen snel tot rust komen. Ook bevat thee antioxidanten die ervoor zorgen dat oxidatieve stress in je lichaam vermindert. De kans op een depressie en dementie wordt zo verkleind.

5. Buikklachten

Thee kan je spijsvertering een handje helpen. Klachten als misselijkheid en een onrustig gevoel in de buik, kunnen zo verdwijnen. Is je buik van slag? dan zou pepermunt thee kunnen helpen.

6. Bloedsuiker

Thee helpt om je bloedsuikerniveau onder controle te houden. Zo zal zwarte thee je bloedsuiker laten dalen nadat je hebt gegeten.

Lees ook: Wat is gezonder: zwarte en groene thee of kruidenthee?

Foto: GettyImages
Bron: Senchateabar.com