wierook-schadelijk

Onderzoek: wierook is even schadelijk als een sigaret

Wierook aansteken lijkt misschien onschuldig en rustgevend, uit onderzoek blijkt dat zo’n lekker ruikend stokje een hoop troep bevat. Het is zelfs net zo schadelijk als roken in huis, meldt de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop. Hoofdpijn en duizeligheid In 2004 en 2013 sloeg de organisatie ook al alarm en hierop werd de Europese regelgeving aangepast….

Wierook aansteken lijkt misschien onschuldig en rustgevend, uit onderzoek blijkt dat zo’n lekker ruikend stokje een hoop troep bevat. Het is zelfs net zo schadelijk als roken in huis, meldt de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop.

Hoofdpijn en duizeligheid

In 2004 en 2013 sloeg de organisatie ook al alarm en hierop werd de Europese regelgeving aangepast. Toch wordt die schijnbaar nog altijd niet nageleefd. Uit laboratoriumtesten blijkt namelijk dat er nog steeds kankerverwekkende stoffen als benzeen, formaldehyde en naftaleen in wierook worden verwerkt. Ook kunnen de stofjes die vrijkomen na het aansteken klachten als hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en geïrriteerde ogen en longen veroorzaken.

Reclameverbod

“Er is amper verschil tussen in huis roken en het in huis aansteken van wierook”, aldus de organisatie. “Daarom zouden ze de verkoop voor mensen onder de 18 moeten verbieden.” Verder pleit Test Aankoop voor etiketten met daarop de gezondheidsrisico’s én een reclameverbod.

Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen