Droom je weleens over seks? Dit is wat het betekent

Droom je weleens over seks? Dit is wat het betekent

Vrouwen dromen steeds vaker over seks, blijkt uit recent onderzoek. Maar wat betekenen die dromen eigenlijk? Een deskundige legt het uit.

Vrouwen dromen steeds vaker over seks, blijkt uit recent onderzoek. Maar wat betekenen die dromen eigenlijk? Een deskundige legt het uit.

Vooral jonge mensen

Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer 18 procent van onze dromen over seks gaat. Om een beter beeld te krijgen: 4 procent van onze dromen gaat over politiek en 6 procent over sport. Jonge mensen hebben volgens het onderzoek vaker erotische dromen dan oudere mensen, omdat zij er door feminisme makkelijker over praten. In het tijdschrift Psychology & Sexuality vertelt Michael Schredl, slaaponderzoeker aan de universiteit van Freiburg, waarom we vaker over seks dromen dan over andere onderwerpen. “Emotionele onderwerpen raken ons dieper en komen op die manier makkelijker in onze dromen terug”, aldus Schredl.

Wat betekent het?

Michael Schredl legt ook uit wat erotische dromen precies betekenen. Hij noemt de vier meest voorkomende oorzaken.

1. Je zoekt toenadering

Heb je een erotische droom over een collega met wie je niet zo’n goede band hebt? Dat betekent niet altijd dat je ook écht met diegene naar bed wilt. Volgens Schredl kan zo’n droom ook betekenen dat je het conflict wilt oplossen.

2. Je hebt verborgen verlangens

Misschien droom je vaker over seks, omdat je er stiekem naar verlangt dat je partner wat vaker aandacht voor je heeft of wat vaker het initiatief neemt. Het gaat vaak om een verlangen in je onderbewustzijn.

3. Je onderdrukt je seksuele gevoelens

Een erotische droom kan een goede reminder zijn om je seksleven wat meer aandacht te geven. Niet zo gek dat deze verlangens dan terugkomen in je dromen.

4. Je vind het moeilijk om jezelf te accepteren

Heeft de persoon waarover je droomt bepaalde eigenschappen die jij niet hebt? Dan kan het zijn dat je deze eigenschappen ook zou willen bezitten. Een erotische droom wil dan eigenlijk aangeven dat je goed bent zoals je bent.

Bron: HLN.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.